MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalinon a fekete pálya sem tudott kifogni

2013.03.10. 13:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovácskozákpáros.jpegKovács Katalin ezen a hétvégén elutazik, hogy megkezdje pályafutása sokadik melegvizes edzőtáborozását. Az elmúlt két évben, Törökországban készült a szezonra. Hogy milyen sikerrel, azt olimpiai és világbajnoki címek mutatják, míg idén Sevilla lesz a célállomás. 

„Szerencsére már itthon is jó idő volt, így ezen a héten végre vízre szállhattunk és evezhettünk. Én nagyon örülök, hogy végre itt a tavasz, engem mindig feldob” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok, aki már korábban is utalt arra, miszerint ő igazi „napelemes versenyző”, azaz jó időben sokkal jobb teljesítményre képes edzésen és versenyen egyaránt.

Annak ellenére, hogy örül a tavasznak, az elmúlt hétvégén Szlovákiában volt síelni. Ugyan csak két napra ment, de elmondása szerint így is sikerült kicsit kikapcsolódnia, és a kiszabadulnia a felkészülési időszak monotonitásából.

„Nagyon jók voltak a pályák, szerencsére nem kellett sokat utaznunk sem, hiszen három és fél óra alatt ott voltunk. Noha csak óvatos duhaj vagyok, azaz szépen lassan, nem zárt lábakkal csúszom, nagyon élveztem” – mondta a csinos kajakos.

„Több pályán is lementünk, és az egyiknek már a közepén furcsa volt, hogy milyen hamar elfáradtam. Csak a közepén vettem észre, hogy az egy fekete pálya, amin az igazán profik szoktak csúszni. Valószínűleg ha előre látom, nem is merek rajta lemenni. Mindenesetre nagy kihívásvolt rajta végigmenni, de sikerült” – mondta a hétvége egyik legváratlanabb élményéről. 

A harmincegyszeres világbajnok elmondta, az idei edzőtáborozásra sem készül másként, mint eddig. Korábban előfordult, hogy már nagyon várta, most még most is az elmúlt hetekben, az utóbbi napokban azonban már nincs benne túlzott várakozás, hiszen már többször járt Sevillában.

„Talán azért sem, mert ez mindössze húsz nap lesz, míg korábban előfordult, hogy egy-másfél hónapra mentünk kisebb megszakítással. Annak azért örülök, hogy most csak húsz napot kel távol lenni a szeretteimtől” – mondta Kovács.

Ugyanakkor tisztában van vele, hogy ezzel az edzőtáborral a „szokásos” utazgatások is kezdetét veszik, hiszen a hazai edzőtáborok, felmérők, selejtezők és a különböző világversenyek miatt az elkövetkezendő fél évben igen keveset lesz otthon.

Szerencsére Sevillában is bőven lesz kivel megbeszélni az itthoni dolgokat, hiszen a CSipes Ferenc edzette Honvédos különítmény mellett itt készül a londoni olimpiai bajnok Dombi Rudolf, Kökény Roland duó, és a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel alkotta ezüstérmes férfinégyes mellett, a Démász-Szeged, valamint a Honvéd fiú csoportja is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr255125566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása