MOL csapat Kajak Blog

Egykori párja szerint hihetetlen teljesítmény Kovács Kataliné

2013.06.06. 16:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin.JPGKovács Katalin többek között a női négyes tagjaként gyarapíthatja Európa-bajnoki (arany)érmei számát a két hét múlva kezdődő kontinensvetélkedőn Montemor-o-Velhóban. Az egyes és páros teljesítmények alapján Kovács mellett Kárász Anna, Kozák Danuta és Douchev-Janics lesz tagja a kvartettnek.

A Londonban aranyérmes női kajaknégyes átalakult, mivel sem Szabó Gabriella, sem Fazekas-Zur Krisztina nem ért el olyan eredményt a válogatóversenyen, hogy kiharcolja a jogot a csapatba és a hajóba kerülésre.

„Kovács Katalin attól Kovács Katalin, hogy 1996 óta ott van a felnőtt élmezőnyben, és minden egyes Európa-bajnokságról, világbajnokságról, vagy bármilyen felnőtt versenyről éremmel jött haza” – mondta korábbi csapattársáról Szabó Szilvia, aki több jelentős világversenyen volt Kovács párja.

Szabó felnőttként 1997-ben mutatkozott be a felnőttek között nemzetközi versenyen, ahol K-4 500 méteren egy ezüstérmet szerzett. Az olimpiákon három ezüstérem termett számára, 2000-ben Sydney-ben kettőt, ötszáz párosban (Kovács Katalinnal) és a négyes tagjaként, majd a négy évvel későbbi athéni olimpián ismét a négyes tagjaként lett második.

A sikerek azonban így sem kerülték el, hiszen a jelenleg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség PR marketing munkatársként dolgozó Szabó pályafutása során 13 világbajnoki és 9 Európa-bajnoki aranyat nyert. Ezek legtöbbjét Kováccsal egy hajóban lapátolva.

„Hihetetlen teljesítmény áll mögötte, és úgy gondolom, hogy az a mentális és fizikai erő, amit ő képvisel, még nagyon hosszú éveket tud adni neki a továbbiakra” – mondta korábbi páros társáról Szabó, aki 1999-től 2003-ig minden világversenyen tagja volt a páros és a négyes hajóegységeknek az olimpiai távon, és a négyessel mind a négyszer elhódították a vb-aranyat.

Véleménye szerint a háromszoros olimpiai bajnok Kovács még évekig a topon lehet, egyelőre nem tudja elképzelni, hogy miért hagyná abba. „A mostani szezon is azt mutatja, hogy jó úton jár és a Világkupán, valamint a válogatón is szépen szerepelt egyesben és párosban is, amit jól bizonyít, hogy négyesben kiharcolta a részvételt az Eb-n” – mondta Szabó.

„A felkészülések és edzőtáborok feszültséggel telibbek, hiszen amikor az ember fáradt és nyűgösebb, vagy egyszerűen nem olyan napja van, mint szeretné, hamarabb felkapja a vizet. Annak ellenére, hogy rengetek versenyen és edzőtáboron vagyunk túl, nagyobb összezördülésre nem is emlékszem” – mondta Szabó arról, milyen volt a közös munka a harmincegyszeres világbajnok Kováccsal. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr25347231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása