MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Sokan sajnálnak, de nem értem miért

2013.07.19. 13:44 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_natasa_olimpiai felk..jpgA hét közepétől a szegedi Maty-éren rendezik a felnőtt gyorsasági és parakenu világbajnoki válogatót, melyen természetesen Kovács Katalin is részt vesz. A 31 világbajnok az egyesek küzdelmében a nyolcadik helyen végzett, így az hamar eldőlt, hogy csak párosban (két számban is) és négyesben van esélye a vb-szereplésre. 

A kajakpárosok 500 méteres küzdelmében azonban kétszeres olimpiai bajnok, tavaly, Londonban ezüstérmes Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duó azonban nagy csatában kikapott (25 századmásodperccel) a Szabó Gabriella, Zur-Fazekas Krisztina kettőstől, így e két egység között vasárnap úgynevezett szétlövésre kerül majd sor a duisburgi világbajnokságon való részvétel jogáért.

„Sokan sajnálnak, de nem értem miért. Semmi extra nem történt az egyesben, hiszen az elején jól mentem, a végén pedig, amikor indítani kellett volna, csak halogattam, halogattam és egyszer csak vége lett a futamnak” – mondta Kovács, aki egyébként is az a típusú versenyző, aki leginkább magában keresi a hibát, ha esetleg egy-egy futama vagy versenye nem úgy sikerül, ahogy eltervezte.

„A párosnál nem jöttünk ki túl jól a rajtnál. Utána jól mentünk az elején, szinte végig vezettünk, az utolsó 2-3 bójasoron múlott a győzelmünk” – mondta a páros meglepő vereségéről.

Kovács elmondta, az egyes után bízott a csapathajó sikerében, hiszen ott nem egyedül kell felvennie a harcot, ketten segítik egymást és bíznak a másikban. „Meg akartuk nyerni, minden idegszálunkkal erre koncentráltunk, de most így sikerült” – mondta a harmincegyszeres világbajnok, aki a rá jellemző profizmussal már előre tekint.

„Bízom magunkban, és pozitívan állok hozzá a folytatáshoz. Várom az újabb kihívásokat, melyek közül az egyik (200 méter páros) már holnap itt lesz, majd vasárnap a szétlövést. Nem idegeskedem, de vasárnap szeretnék úgy ébredni, hogy ide nekem az oroszlánt is” – mondta a csinos kajakos.

Storcz Botond szövetségi kapitány a nőknél a két válogató egyes és páros teljesítményei alapján állítja majd össze a vb-n induló négyest (az Eb-n a Kárász, Kozák, Kovács és Douchev-Janics alkotta egység nyert). Az év fő versenyére augusztus 29. és szeptember 1. között kerül sor a németországi Duisburgban.

Kovács egyébként elárulta, igyekezett és a hátralévő időben is igyekszik minél több versenyszámot megnézni a válogatón. „Nem szurkolóként és nem is „szakemberként” nézem a versenyeket, inkább csak kíváncsiságból. Az érdekel leginkább, hogy néz ki kívülről egy-egy versenyző, versenyszám” – mondta Kovács.

Senkit nem véleményez, de ha valaki megkérdezi tőle mi a véleménye, természetesen elmondja. „Én is szeretem, ha egy-egy verseny vagy edzés után valaki odajön hozzám azzal, hogy most épp jól eveztem, vagy éppenséggel nem. Természetesen a kritikákat is elfogadom, szeretem a visszajelzéseket” – mondta a Honvéd klasszisa.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr835414948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása