MOL csapat Kajak Blog

Ismét diadalmaskodott Kozák Danuta profizmusa

2014.01.08. 16:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti(1).jpgSzámos sportolónál előfordult már, hogy egy nagyobb siker után a következő évet esetleg „lazábbra” vette, netán ki is hagyta. Tette mindezt a fáradtság vagy esetleg az ünneplés miatt, netán azért, hogy újult erővel tudjon felkészülni egy újabb, nagy és számára fontosnak ítélt világversenyre.

A magyar sportolók egyébként is kitettek magukért a 2013-as esztendőben, hiszen az olimpiai versenyszámokban 9 aranyat, 3 ezüstöt és 11 bronzérmet nyertek a világbajnokságokon. Kozák Danuta a londoni duplázása után sem ült sokáig a babérjain, és kiemelkedő olimpiai sikere után, tavaly is fantasztikusan szerepelt.

Az Újpest kiválósága már londoni sikere után úgy nyilatkozott, szeretne ugyanaz a csendes kajakos maradni, aki az ötkarikás játékok előtt volt. Elmondta, nem akarja, hogy a médiaszereplései, esetleges tv-műsorok alapján ítéljék meg, ő továbbra is az eredményeivel szeretne az újságok címlapján szerepelni.

Sokan furcsállották, hogy miért nem akar a népszerűségben sütkérezni, ő azonban inkább továbbra is tette a dolgát. Tavaly év elején történt klubcseréje után többen is „támadták”, ő azonban kitartott az elvei mellett és az idei eredmények 100 százalékban az ő igazát igazolták.

Kozák Danuta az idei duisburgi világbajnokságon ugyanúgy duplázott, ahogy Londonban. Az ötszáz egyes magabiztos megnyerése után a négyessel is aranyat szerzett, profizmusára jellemző, az sem zavarta meg, hogy az olimpián diadalmaskodó kvartettbe Kovács Katalin helyett a fiatal Vad Ninetta került be.

A magyar kajak-kenusokra egyébként is jellemző ez a hozzáállás, hiszen a londoni játékokon is húzósportág voltak. 2012 augusztusában, hat érmet, köztük három aranyat hoztak haza, míg idén a duisburgi vb-n már hét olimpiai számban sikerült érmet szerezni, és négyben a dobogó legfelső fokára állhattak.

Danuta évek óta ott található sportága élvonalában, és profizmusa, valamint a munkához való hozzáállása a jó példa arra, hogy az eddigi sikerek nem raknak rá nagy felelősséget és továbbra is az egyik leghatékonyabb PR-osa a magyar sportnak, továbbra is tudja a világraszóló eredményeket szállítani. Mondjuk 2014-ben a moszkvai kajak-kenu világbajnokságról. 

(Fotó:mti)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr305746885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása