MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin terveit nem befolyásolja Janics állapota

2011.03.24. 20:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az elmúlt hét egyik legfontosabb sporthíre arról szólt, hogy Janics Natasa babát vár. Annak fényében, hogy idén olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot rendeznek Szegeden, majd jövőre Londonban az ötkarikás játékokat, úgy gondolnánk a bejelentés alaposan befolyásolja Kovács Katalin szereplését is a két eseményen.

 „Igazából nem befolyásol Nati állapota, hiszen az elmúlt két évben, úgy idén is egyéniben kell leválogatózni a csapatba kerüléshez” – mondta a 29-szeres világbajnok Kovács, aki Janics társaként Athénban és Pekingben is olimpiai bajnok lett párosban.

„Tavaly már a VB-n sem tudtunk párost menni, mert Nati egyesben indult. Nekem olimpiai távon maradt a négyes. Egyébként pedig nagyon örülök, hogy Nati babát vár és eljött a pillanat az életében, hogy a baba a legfontosabb számára” – mondta Kovács, aki jelenleg Törökországban, egészen pontosan Antalyában készül az idei szezonra.

Kovács szerint, ha ez idén is megismétlődött volna valamelyikük részéről, hogy megnyeri az egyest, mivel olimpia is közeledik a másik biztos ment volna mással párost. Úgy gondolja ezzel nincs is semmi baj, ez így természetes.

A népszerű kajakos szerint jelenleg nagyon sok a nyitott kérdés a csapatok összeállítása. „Csapaton belül is Csipes Tamarának sincs párja. Tavaly egy edzésen már kipróbáltuk a párost és nem ment rosszul. Így például ez is lehet egy variáció.

Mindenesetre Janics kiválásával hatalmas versengés várható szinte minden számban. Kérdéses, hogy Kovács indul e 500 egyesben, vagy inkább a párosokat részesíti előnyben. Ugyanakkor edzője Csipes Ferenc korábban úgy nyilatkozott, elképzelhető hogy a 200 párosban Kovácsot és Kozák Danutát ülteti össze és próbálja ki.

Kovács egyelőre nem akar még Szegedről, számokról beszélni, úgy véli korai még. Jelenleg teljes intenzitással edz, hiszen a két hete befejeződött edzőtábor végén kisebb betegség döntötte le a lábáról, és az akkor kiesett edzéseket is igyekszik bepótolni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr182768975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása