MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin legszívesebben Jack Bauerrel pihen

2011.07.14. 12:23 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin teljes erejével készül az augusztusi szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságra. Napjai nagy részét az edzések és az ezek közti regenerálódás, illetve pihenés teszi ki.

„Naponta másfél órát vagyunk a vízen, de ez nem sokat jelent, hiszen az alapozás és a gyorsítás alkalmával is ennyit szoktunk evezni. Most még hosszabbak a résztávok, a gyorsításnál több a pihenő egy-egy résztáv között” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok kajakos. A vízi tréningek mellett futás és konditermi edzések szerepelnek.

A Honvéd versenyzői a vb-felkészülés miatt a hétvégi ob-t is kihagyják, hiszen jelenleg alapozást végeznek, ezért fáradtak, így a szakmai stábbal egyeztetve inkább pihenésre szánják a hétvégét. Véleményük szerint ugyanis a bajnoki pontversenyben gyűjtött pontokért nem éri meg megszakítani a vb-felkészülés menetét.

Kovács a feszített tempójú edzések mellett leginkább sorozatok nézésével tud kikapcsolódni. „Másfél két éve kezdtek el érdekelni a sorozatok, mindig más a kedvenc. Jelenleg a 24 című bűnügyi a favorit, már a harmadik évadnál járok. Ez pont olyan, amit nem lehet abbahagyni, hiszen mindegyik résznek úgy van vége, hogy szinte azonnal meg kell nézni a következőt” – mondta nevetve legújabb szenvedélyéről.

A huszonkilencszeres világbajnok elmondta, volt rá példa, hogy egy filmet csak három részletben tudott megnézni. Ezért is szereti a sorozatokat, mert azok egyes részei rövidek, így beillesztheti szoros napirendjébe. Igaz legutóbb másfél nap alatt megnézte a 24 egy teljes évadát, - ami 40 perces részekkel - többórás elfoglaltságot jelentett.

Kovács bevallotta, előfordult már, hogy edzés közben, a futás alatt is a film csavaros fordulatain jártak a gondolatai. Jelenleg Dunavarsányban készülnek a kajakos hölgyek, így ott követheti nyomon Kiefer Sutherland filmjét, majd Szolnokon folytatódnak a tréningek. Szegedre csak a világbajnokság hetében, augusztus közepén utaznak le. 

 

A 24 egy, az Egyesült Államokban futott akciósorozat, a Foxcsatorna produkciójában. A főszereplő Jack Bauer, aki egy CTU (Counter Terrorist Unit, azaz terrorista-elhárító egység) nevű kitalált ügynökséget segítve dolgozik Los Angelesben, és itt folytatja a nyomozásokat. Minden epizód egy óra történéseit meséli el, és minden évad 24 epizódból áll (egy évad egy napnak felel meg).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr503065747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása