MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin Portugáliában javíthat hangulatán

2011.11.12. 12:33 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin kerékpárbalesete miatt továbbra sem tud teljes edzésmunkát végezni. Bár a Balatonalmádi-Tihany túra során szerzett sérüléseire az orvosok azt mondták három hét alatt rendbe jön, még nem akarja erőltetni a kezét. 

„Az orvosok azt tanácsolták, csak akkor kezdjek el vele teljes értékű munkát végezni, ha teljesen rendbe jött. Nem akarom elkapkodni, mert nem szeretném, hogy esetleg valami komplikáció merüljön fel” – mondta a harmincegyszeres világbajnok kajakos. 

Így az edzőtábort is elhagyta, és jelenleg egyedül edz a Honvéd vízitelepén. Mint elmondta, a testét ugyan karban tartja, de a lelke „jobban fáj”, hiszen megszokta már, hogy csapatban készül, míg most mindent egyedül kell csinálnia. 

„Ilyen ragyogó idő van még most is, mindenki vízen van és kajakozik, én pedig egyedül futkározok körbe-körbe. Az a legrosszabb az egészben, hogy mire újra hajóba ülhetek, rossz idő lesz és csak a tanmedencében evezhetek. Az pedig nem olyan, mint a nyílt vízen”. 

Kovács már korábban úgy fogalmazott, hiába kajakozik hosszú évek óta, még most is szereti a felkészülést annak minden nehézségével és kínjával együtt. Talán ennek is köszönheti, hogy idén nyáron Belgrádban három Európa-bajnoki, míg Szegeden két világbajnoki címet szerzett. 

A jelenlegi - számára monoton - felkészülésbe pont jókor jön, hogy a hétvégén Portugáliába utaznak, ahol a világ egyik legnagyobb versenyhajó gyártójának a NELO meghívásának tesznek eleget. A NELO korábban is többször hívott már meg magyar versenyzőket, így Kovácsék nem az ismeretlenbe mennek. 

Szakemberek egyébként úgy vélik, a NELO olyan a kajakosok körében, mint a Forma 1-ben a Ferrari, azaz csak a legjobbakkal foglalkozik. Ennek fényében érthető is miért a magyar versenyzőket hívta meg ismét. 

A céget egyébként Manuel Ramos alapította, aki úgy gondolta, a versenyhajók építése úgy is jó befektetés, hogy Portugália finoman fogalmazva sem egy kajakos nemzet. Először csak másolta a neves gyártók hajóit, majd kifejlesztette saját hajótípusát NELO néven. 

Eleinte ingyen adta a hajóit a feltörekvő versenyzőknek, így később a világ teljes élmezőnye az ő hajójával ment. Sikerére jellemző, hogy jelenleg évente több mint 20 000 hajót gyártanak. 

Kovácsék vasárnaptól szerdáig élvezheti a cég vendégszeretetét, és bár a népszerű kajakos valószínűleg még ott sem tud teljes edzésmunkát végezni, bízik benne, hazaérkezésük után már csatlakozhat a többiekhez és bekapcsolódhat a munkába.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr683370237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása