MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalint lenyűgözte az Australian Open hangulata

2014.01.26. 09:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovacskatalin_vagott_mob.hu.jpgKovács Katalin júniusra várja első gyermekét - akinek már a nemét és a nevét is tudják – és mint korábban elmondta, ez egy olyan boldogság számára, amit nehéz szavakban elmondani. A háromszoros olimpiai bajnok jelenleg Ausztráliában „telel”, és mint elmondta, remekül érzi magát, növekvő pocakja sem gátolja semmiben.

„Az elmúlt héten csodálatos helyeken jártunk. Mint említette, voltunk Phillipe Islandon a mini pingvinekkel, de végig mentünk az Great Ocean Roadon le egészen Warrnanboolig. Láttuk a mészkőből készült tizenkét Apostolt is, de maga a part, az óceán is lenyűgöző volt” – írta meg nekünk a „föld másik oldaláról” a népszerű kajakos.

A Great Ocean Road Melbourne-től nyugatra található, az ausztrál nemzeti örökség része, ​​243 km kanyargó út, változó terepen az óceánpart mentén. Az utat 1919 és 1932 közt építették a sziklás parton a háborúból visszatért katonák az I. Világháborúban meghalt társaik emlékére. A Great Ocean Road a világ legnagyobb háborús emlékműve. Az út az egyik legfontosabb turisztikai vonzerő a régióban.

A harmincegyszeres világbajnok elárulta, fürödtek is az óceánban, ami hatalmas élmény volt számukra. Mostanra az időjárás is sokkal elviselhetőbb lett, hiszen enyhült a korábbi 40 fokos hőség.  

„Minden nagyon jó, de a legnagyobb élmény egyértelműen az Australian Open. Napok óta kint vagyunk és észre sem veszi az ember, hogy 6-8 órát ül egy helyben. Hihetetlen, leírhatatlan a meccsek hangulata. Néha olyan érzése van az embernek, hogy felrobban a Rod Laver Aréna” – mondta Kovács, akinek azért van összehasonlítási alapja, hiszen öt olimpián is részt vett.

Elárulta, a helyszínen látta többek között a Sarapova-Cibulkova, a Nadal-Nisikori, a Federer-Tsonga, a Berdych-Ferrer és az Ivanovics-Bouchard összecsapásokat. „Láthattam a női és a férfi Top 10-es játékosokat élőben! Majdnem mindegyikőjüket. Ez szinte hihetetlen!” – lelkendezett Kovács, aki úgy örült ennek a sikerének, mint ha nem ő lenne minden idők egyik legeredményesebb sportolója.

Ugyanakkor nagy „szomorúság” is érte őt Ausztráliában, hiszen a vártnál jóval korábban kiesett személyes kedvence a szerb Novak Djokovic. „Nagyon szomorú vagyok, hogy nem jutott a legjobb négy közé. Ennek ellenére – mivel itt még csak reggel van – nagyon várom a mai meccseket is, hiszen ismét élőben láthatom Nadalt, Federert, Azarenkát, vagy éppen Radwanskát” – mondta Kovács.

Elárulta, az ausztrál klímát Luca is nagyon élvezi, mozgolódásával ezt rengetegszer tudtára adja. Noha még csak két hete van kint, már most nagyon tetszik neki az ausztrál emberek mentalitása, hiszen 10-100 évesig mindenki mindenre azt mondja: No Worries! Nem kell aggódni!

(Fotó:mob.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr25782741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása