MOL csapat Kajak Blog

Meleg égövi edzőtábor helyett, küzdelem az elemekkel

2012.03.20. 07:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin az elmúlt három hetet a Törökországban, meleg vizes edzőtáborban töltötte.  Az előzetes tervek szerint, a magyarországi télből kiszabadulva, kihasználva a jó időt, a vizes felkészülésen lett volna a hangsúly. Nos, végül nem így lett.

„Az edzőtáborozás egy része inkább küzdelem volt az elemekkel. Sajnos semmivel se volt jobb idő, mint itthon, de ott még hozzá jött a rengeteg eső és az erős szél is. Többször előfordult, hogy kabátban kellett edzenünk” – értékelte az elmúlt három hetet a kétszeres olimpiai bajnok kajakos.

Így az edzőtáborozás inkább amolyan keveréke volt a tavaszi-téli alapozásnak, hiszen a vizes edzések helyett sokszor futottak és kondiztak, a szél miatt ugyanis nem tudtak vízre szállni. Ennek ellenére Kovács jó kedvűen jött haza, mint elmondta örül neki, hogy legalább itthon jó idő van és reméli tartalmas edzéseken tud majd részt venni.

A rossz idő ellenére úgy érzi megérte a törökországi három hét, és akkora benne a bizonyítási vágy a májusi olimpiai válogatóval kapcsolatban, hogy már most várja a jövő héten kezdődő újabb háromhetes törökországi edzőtábort.

„Nagyon gyorsan eltelt ez a három hét, és amit elterveztünk, azt nagyrészt meg is tudtuk csinálni. Semmi baj nem volt abból, hogy össze voltunk zárva, hiszen mindenki hatalmas lelkesedéssel dolgozott” – mondta Kovács.

Mint elmondta, az sokkal jobban megviseli, hogy távol van az otthontól. Éppen ezért is örül neki, hogy most hazajöttek, így az edzések mellett fel tud töltődni az otthon melegével és a családja szeretetével.

Az újabb felkészülésnél jobban csak a májusi válogatót várja, melyen valamennyi női versenyzőnek egyesben kell bizonyítania, és csak utána kerülhet szóba a páros illetve a négyes hajó összetétele.

A következő háromhetes edzőtábor során elsősorban abban bízik, hogy az előzőnél jobb időjárásuk lesz, és nem a magyarországi egy hét jelenti a „meleg égövi felkészülést”. „Remélem jó idő lesz, és tudunk gyorsító, rövidebb távokat csinálni. Ez még nem a versenyek előtti gyorsítás, de ennek is jelentős szerepe van a felkészülésben”.

Kovács elmondta, az elkövetkezendő három hét során nem a mennyiségen, inkább a minőségen lesz a hangsúly, hogy minél jobban felkészülhessen a májusi válogatóra, melyet saját bevallása szerint minden eddiginél jobban vár.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr464326297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása