MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danutát a főzés kapcsolja ki igazán

2012.04.27. 13:06 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kozák Danuta jelenleg Szolnokon készül a Domino-Honvéd több kajakosával Csipes Ferenc irányítása mellett. A csinos kajakos már túl van egy embert próbáló kétszer háromhetes törökországi edzőtáborozáson, és jelenleg itthon készül élete második olimpiájára.

„A mostani edzéseket nagyon szeretem, hiszen most már a gyorsításon van a hangsúly. Ez nekem jobban megy, mindig is jobban szerettem rövidebb távon nagyobb intenzitással fajtájú edzéseket, mint a hosszú evezéseket” – mondta a jelenlegi munkáról.

Természetesen Törökországban sem érezte magát rosszul, hiszen tudja, a kiváló formához a hosszabb távokra is szüksége van, és mint elmondta, annak a munkának is megvan a maga varázsa.

A hosszú edzőtáborozások között csak hétvégére jönnek haza, ilyenkor a pihenés mellett elsősorban a barátjával és a családja körében szeret lenni. Magánéletét egyébként is óvja, mint elmondta akarattal nem szerepel sokat a kedvesével a lapok címoldalán. „Nem titkolom, ha kérdeznek, beszélek róla, de ő sem az a típus, aki nagyon szerepelni akar” – mondta párjáról.

„A legutóbbi hétvégén például a konyhában „bandáztunk”. Egyébként is nagyon szeretek főzni, mert nagyon kikapcsol. ezúttal saját tésztából sütöttünk pizzát” – mondta az ötszörös világbajnok kajakos, aki egy korábbi interjújában kifejtette, elsősorban akkor szeret a konyhában tevékenykedni, ha több szabadideje van.

Olyankor szeret recepteket böngészni, kipróbálni, amolyan igazi önfejlesztő szakácsnak tartja magát. Azonban nem csak főzni, de sütni is szeret, ami azért is jól jön, mert saját bevallása szerint édesszájú és imádja az édességeket.

Ezen a hétvégén kedves vendégeik is lesznek, hiszen testvére érkezik Lengyelországból, akivel a nagy beszélgetések mellett hatalmas sétákat terveznek. Danuta édesanyja lengyel származású (édesapja Lengyelországban járt egyetemre, ott ismerkedtek meg), és testvére jelenleg is ott él. 

2011-ben a belgrádi Európa-bajnokságon K-1 500 és K-2 200 méteren is győztes kajakos, a szegedi világbajnokságon K-4 500 és K-2 200 méteren lett a legjobb. Az eset érdekessége, hogy ez utóbbi számban Kovács Katalinnal éppen a lengyel hajót előzték meg és nyerték meg a magyar csapat hatodik – egyben utolsó – aranyérmét.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr64475876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása