MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin elszántabb, mint korábban bármikor

2012.05.12. 12:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin a tavasz elején kétszer három hétig Törökországban edzőtáborozott, azóta viszont Szolnokon készül a női válogatott több tagjával egyetemben.

A csinos kajakos ötödik olimpiájára készül – igaz 1996-ban csak tartalék volt – ennek ellenére nem fogja vissza magát. A munkában műtött keze sem tudja meggátolni, ami az elmúlt hetek akupunktúrás kezelésének köszönhetően alapos javuláson ment keresztül.

Még tavaly ősszel egy balatoni edzőtáborozás során esett el kerékpárjával, majd januárban egy rendezvényen botlott meg és esett rá korábban eltört kezére. Ezután megműtötték, de lassan gyógyult, így került képbe a Kovalenko Klinika, és az ottani kezeléseknek köszönhetően hatalmas javuláson ment keresztül.

„Nagyon sokat dolgozunk, ennek köszönhetően alaposan el is fáradunk estére. Ha van is olyan nap, amikor nem vagyunk annyira fáradtak, másnap biztos korán ágyba vágyunk” – mondta a harmincegyszeres világbajnok az edzőtáborozás nehézségeiről.

Kovács elmondta, vannak olyan napok, amikor csak délután van edzés, mert délelőttre pihenőt kapnak, de ilyenkor is többnyire gyúrás vagy egyéb „kiegészítő program” van műsoron. 

Pénteken egyébként is érdekes nap vár a kajakos hölgyekre, hiszen a szolnoki pályán lemodellezik a versenyt. Ez röviden annyit tesz, hogy a nap futamán rendeznek egy előfutamot, majd délután egy döntőt, ezzel is szimbolizálva az olimpiai versenyprogramot.

Kovács számára ez nem lesz „újdonság”, hiszen 2004-ben úgy nyert párosban, hogy a futam előtt nem sokkal Janics Natasa behúzta az egyest, míg négy éve éppen ő volt az, aki az egyes csalódása után fel tudott nőni a feladathoz és párosban megszerezte második olimpiai aranyát.

A népszerű sportolót egyébként sem szabad leírni, hiszen már gyerekkorában is a nagyobbakkal készült, és hiába hagyták le őt az idősebb versenyzők, akkor sem ment el a kedve. Mint korábbi edzője elmondta, már gyerekkorában is technikája mellett kitartását becsülte a legjobban.

Kovács Katalin egyébként is egy korszakos egyéniség, hiszen évek óta ő képviseli az állandóságot a sportágban. Eredményeit tudásán kívül annak köszönheti, hogy minden egyes felkészülés során képes megújulni és hiába a hatalmas tapasztalat, mindig képes új motivációt találni magának.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr484503238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása