MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Jó érzés, hogy Natasa így ragaszkodott hozzám

2012.06.22. 18:27 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az elmúlt hétvégi válogatókkal eldőlt, hogy Kovács Katalin két számban indul a londoni olimpián. Női páros 500 méteren Douchev Janics Natasával próbálják megvédeni olimpiai bajnoki címüket, míg a női négyesben az elmúlt évek világbajnoki sikereit szeretnék egy olimpiai aranyban kicsúcsosítani.

Kovács ötödik olimpiájára készül, de amíg Atlantában csak tartalék volt, Sydneyből két ezüstéremmel, Athénból és Pekingből egy-egy arany és ezüstéremmel tért haza. Mindkét aranyár Janiccsal nyerte párosban.

Ennek fényében érthető, hogy ragaszkodnak egymáshoz. Kovács már korábban jelezte, amennyiben Janics szülése után visszatér, vele menne párost, de Janics is letette voksát mellette, amikor súlyos sérüléséből lábadozott. „Jó érzés, hogy Natasa így ragaszkodott hozzám, még most is libabőrös leszek, ha rágondolok. Ismerem őt annyira, hogy amit akar, azt véghez is viszi, ez pedig külön bizakodásra ad okot” – mondta társáról a harmincegyszeres világbajnok.

A sokáig kérdéses négyes összetételével is elégedett, mint elmondta, eddig csak egy közös edzésük volt, de nagyon tetszett neki ahogy mentek, roppant elégedett volt vele ahogy futott alattuk a hajó.

Sokan kritizálták a négyes összetételét, de ebbe a parttalan vitába nem szeretne részt venni. „Szerencsére három versenyző ugyanaz, mint a tavalyi sikerrel megvívott világbajnokságon volt, így nagy változtatásra nincs ok. Az én pályafutásomban volt rá példa - a 2006-os világbajnokságon -, hogy három, négyes hajóban indultam, és mind a három hajóban más volt a negyedik ember” – mondta Kovács,

Azt szerényen elhallgatta, hogy mindhárom hajóval világbajnok lett. Pedig 1000 méteren Keresztesi Alexandra, 500-on Fazekas Krisztina, míg 200-on Patyi Melinda volt a hajóban az utolsó beülő.

Az olimpia előtt azonban még egy Európa-bajnokság vár a négyes tagjaira és - Vajda Attilán kívül – minden londoni indulóra. „Nem igaz, hogy senkit nem érdekel az Európa-bajnokság, mert hiába az olimpia az idei év főversenye, az Eb-nek is hatalmas jelentősége van. Szerencsére mind csúformában vagyunk, hiszen a válogatókra készültünk, így bizakodva várom a zágrábi versenyt”. 

Kovács szerint azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az Eb eredményeiből, hiszen ez csak egy állomása az olimpiai felkészülésnek, és addig még van idő a hibák javítására. Ugyanakkor úgy véli mind a négy női számban jó esélyekkel indul a magyar hajó. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr564604282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása