MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Azért mert nyerek, még nem leszek sztár

2012.07.21. 12:35 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgA Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) hétfőn, az olimpiai csapatot bemutató sajtótájékoztatóján Baráth Etele úgy fogalmazott: szeretné, ha nem szakadna meg az 1980 óta tartó sorozat, és a küldöttség ezúttal is gyűjtene legalább egy elsőséget.  

A spotvezető ugyanakkor hozzátette, akár hat aranyérem is benne van a jövő pénteken kezdődő londoni olimpián induló kajak-kenu csapatban. Storcz Botond szövetségi kapitány szerint öt dobogós helyezés, köztük két olimpiai aranyérem a realitás.

Kozák Danuta két számban K-1 500 méteren és K-4 500 méteren áll rajthoz, és bízik benne, hogy második olimpiáján megszerzi első – és második - aranyérmét. Danuta nem nagyon szeret szerepelni, ugyanakkor technikailag és fizikailag is már a legnagyobbak között kell őt említeni, hiszen olyan magabiztossággal nyerte a hazai válogatót, hogy már azért minden elismerést megérdemel.

Ugyanakkor a zágrábi Európa-bajnokság után tett nyilatkozata ”Londonban zsákba teszem Wagnert” bizakodásra adhat okot, hogy a versenyen nem a megszokott, szerény hölgyként fog rajthoz állni. Danutának mindenesetre nem lesz könnyű dolga, hiszen egyértelműen a világ legerősebb női kajakos mezőnyét képviseli majd Londonban K-1 500 méteren. Sokak szerint pedig, aki itthon a legjobb, annak az olimpián is nyernie kell.

Danuta azonban nem szereti, ha plusz terhet tesznek rá. Elsősorban magának akar bizonyítani, elmondta, ha úgy száll ki a hajóból a londoni döntő után, hogy mindent kiadott magából, elégedett lesz. Ez azért is fontos számára, mert ha elront valamit és nem tud hibátlan pályát menni, akkor azt sokáig hordozza magában. Ugyanakkor elmondta, nem azért kezdett el kajakozni, hogy olimpián szerepeljen, hanem azért, hogy olimpiai bajnok legyen

Jelenleg még nem izgul az olimpia miatt, és annak is örül, hogy a kajakosok nem az olimpiai faluban laknak, így elkerüli őket a nagy nyüzsgés. „Nem szeretem a „felhajtást” magam körül, az olimpián is megpróbálok úgy menni, mint ha csak edzésen lapátolnám le az 500 métert” – mondta a 25 esztendős klasszis.

A sajtótájékoztatón is látszott, hogy sokkal jobban érzi magát a kajakban, akár edzésről, vagy versenyről van szó. A szereplés nem tartozik a kedvencei közé, pedig ha olimpiai bajnokként tér haza, valószínűleg hetekig eleget kell tennie a „sztárlét” követelményeinek.

„Attól, hogy nyerek egy versenyt, még nem leszek sztár. Szerintem a sztárokat nem itt kell keresni” – mondta megszokott szerénységével a sajtótájékoztató után. Danuta családjából senki nem lesz kint vele Londonban, ennek ellenére tudja, hogy vele vannak. Az ellenfelektől nem, az angol időjárástól annál inkább tart, hiszen amíg itthon 30-32 fokban és szikrázó napsütésben edzettek, elképzelhető, hogy az olimpia idején ennek csak a fele lesz Londonban és környékén.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr324667996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása