MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Mindegyik női számban az aranyért küzdhetünk

2012.07.26. 07:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_natasa_olimpiai felk..jpgKovács Katalin az ötödik olimpiájára készül, túl a nehézségeken, túl az alapozáson, az olimpia közeledtével már nem a munka mennyiségén, sokkal inkább a minőségen van a hangsúly. A kétszeres olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasával triplázni szeretne, míg a négyessel a 20 éve tartó „német átkot” szeretné megtörni.

„Szerencsére teljesen jól vagyok, csak fáradt. Az alapozást két hete fejeztük be, most már az élesítésen van a hangsúly, de most még nincs meg azaz érzés, hogy nagyon jól mész. Mire megyünk az olimpiára, ez is meglesz” – mondta a népszerű kajakos.

Nem titkolja, az ötkarikás játékok után pihenni szeretne, és végre a saját ágyában aludni a rengeteg edzőtáborozás után. Biztos benne, hogy nem jön rá rövid időn belül, hogy sportolnia kéne, jelenleg úgy érzi, nagyot kell pihennie, hogy újra feltöltődjön és kívánja az edzéseket.

„Két-három, vagy akár négy hónapig nem szeretnék ilyen hajtásban lenni, mint voltam az elmúlt években. Években nem gondolkozom előre, ezért azt most még nem tudom, mi lesz jövő ilyenkor, de most biztos, hogy London után pihenni szeretnék” – mondta az egyik legcsinosabb magyar sportoló.

Elárulta, hogy a testi fáradtság mellett szellemileg is elfáradt, hiszen hosszú – és roppant eredményes – pályafutása alatt még nem volt olyan felkészülése, amely ennyi más elfoglaltságot is igényelt. „Belefáradtam a sérüléssel járó huzavonába, eddig mindig csak a munkára kellett koncentrálnom, most meg az év elején még kezelésekre is kellett mellette járnom”.

Az elvégzett munkát ennek ellenére is élvezte, mint elmondta, hiába a rutin, nincsenek az évek lekopírozva, így minden évben más és más munkát jelent a felkészülés. A Janiccsal alkotott párosuk pedig edzésről edzésre jobban teljesít, ami ismét a londoni fináléban csúcsosodhat ki.

Korábban már többen is panaszkodtak az olimpiai kajak-kenu pályára, hiszen amellett, hogy hideg a víz és szeles a pálya, védtelen, nincsenek épületek, meg fák körülötte, így teljesen kiszámíthatatlan a szél iránya, hiszen verseny közben is változhat. 

„Nem ígérhetek semmit, és nem is szeretek ígérgetni. A mienk egy időjárás által befolyásolt sportág, és már többen is elmondták, nem a londoni a legideálisabb pálya. A körülmények ellenére úgy vélem, női vonalon mindegyik számban az aranyért küzdünk, nem alaptalanul. Az biztos, ha nekem jól sikerül a négyes, az jó hatással lehet a párosra is” – mondta Kovács. Ha azt vesszük alapul, hogy az elmúlt két olimpián hogy sikerült a páros, nincs miért aggódnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr584677382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása