MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin roppant csalódott volt ezüstérme után

2012.08.09. 14:51 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_natasa_london.jpgKovács Katalin egy arany és egy ezüstéremmel zárta a londoni olimpiát. A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina összeállítású női kajaknégyes tagjaként nagyszerű versenyzéssel szerzett aranyérmet 500 méteren, míg Douchev-Janics Natasával címvédőként hatalmas küzdelemben ezüstérmet szerzett K-2 500 méteren.

A Eton Dorney-ban győztes négyes sikerét növeli, hogy az elmúlt három évben a magyar kvartett győzött ebben a számban a világbajnokságokon, ugyanakkor a júniusi, zágrábi Európa-bajnokságon csak harmadik lett. Ezúttal azonban olyan magabiztosan mentek, hogy Kovács a döntő után úgy fogalmazott, az utolsó kétszáz méteren már azt érezte, ezt már nem veheti el tőlük senki.

A négyes egyébként az elmúlt 5 olimpián is mindig aranyesélyesként szállt harcba, de legutóbb 20 éve Barcelonában sikerült diadalmaskodnia, azóta a németek mindig legyőzték a magyar egységet. Kovácsnak így három ezüstérme is volt ebben a számban. A négyes győzelme az6t jelentette, Kovács pályafutása harmadik ötkarikás aranyérmét szerezte, míg a többiek először állhatnak majd az olimpiai dobogó tetejére.    

"Én már száz méter után éreztem, hogy ez meglesz. Nem ilyen versenyre számítottam, azt hittem, hogy mi fogjuk üldözni őket, erre szinte végig mi vezettünk. Kirobbantunk a rajtból, és az ellenfeleknek esélyt sem hagytunk, hogy utolérjenek. Azzal nem foglalkoztam, hogy az Eb harmadik hely után sokan leírtak bennünket. Tudtam, hogy nincs gond, hiszen akkor még csak néhány napot tudtunk együtt készülni. Túlléptünk azon a szereplésen, nem görcsöltünk rajta, sőt, inkább erőt merítettünk belőle" - idézte fel a döntőt az MTI-nek nyilatkozva Kovács Katalin.

A csinos kajakos elmondta, nagyon jó érzés, amikor az ember megvalósít egy álmot, amiért dolgozik. Ő így tud örülni az életben minden apróságnak, persze tudja jól, hogy az olimpiai arany nem apróság, hanem óriási dolog.

Ezt jól bizonyítja, hogy a páros eredményhirdetése alatt roppant csalódott volt, hiszen „csak” második lett. A klasszis páros sportágtörténeti tettre készült, a játékok történetében ugyanis még egyetlen páros vagy négyes egység sem tudott triplázni, azaz egymást követő három olimpián nyerni ugyanabban az összeállításban.

Az összesen 51 világbajnoki elsőséggel bíró magyar egység rajtja nem volt tökéletes, a németek rögtön a rajt után az élre álltak és ezt a pozíciójukat már nem is adták alább. Kovács csalódottságát jól mutatta, hogy az egyébként szinte mindig vidám és mosolygós kajakos a könnyeit törölgette a német himnusz alatt.

"Csalódott vagyok, hiszen nyerni akartunk, és nem sikerült. A németek borzasztóan erősek voltak. Nem mentünk mi sem rossz pályát, de ha edzésen így teljesítünk, akkor visszamegyünk, és még egyszer végigevezzük. Valami miatt nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot. A szerdai négyes sikernek nagyon örültem, feldobott, ezért fáj, hogy most nem győztünk megint. Sajnálom, hogy hiába húztuk végig az utolsó centiméterekig, nem volt elég. Most ennyi volt bennünk" – mondta az MTI-nek.

(fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr854703657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: Címkék
süti beállítások módosítása