MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta az új kajak királynő

2012.08.09. 13:44 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti(1).jpgKozák Danuta az elmúlt időszakban valószínűleg sokat álmodott a londoni olimpiával. A valóság azonban legszebb álmainál is szebb lett. A honvéd 25 esztendős kajakosa ugyanis két számban indult és mindkettőben aranyérmes lett.

Szerdán a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina összeállítású női kajaknégyes tagjaként nagyszerű versenyzéssel szerzett aranyérmet 500 méteren, míg egy nappal később parádés teljesítményt nyújtva újabb aranyérmet nyert a női kajak egyesek csütörtöki 500 méteres döntőjében.

Danuta a kiutazás előtt úgy fogalmazott, nem éremben vagy helyezésben gondolkozik, de akkor lesz igazán elégedett, ha úgy száll ki a hajóból, hogy mindent kiadott magából. Nos, nem tudni mennyi maradt még benne, de bízunk benne így sem elégedetlen. . .

"A korábbi csapathajók, amelyekben ültem, szintén nagyok jók voltak, de valamennyi közül ez a legjobb. Mivel Kati ül a harmadik helyen, ő irányítja a bemelegítést, ő hoppol a táv közben, de egyébként nincs alá-fölérendeltségi viszony közöttünk. Demokratikus csapat vagyunk, mindenki elmondhatja a véleményét és a jó gondolatokat megpróbáljuk átvenni, a problémákat pedig együtt megoldani. Ez egy csapat! - mondta el a győzelem titkát szerdai sikere után.  

Egy „szakmai titkot” is elárult, hiszen amikor beértek, várta állandó páros társától, Szabótól a megszokott pacsit, de az csak nem jött. Ettől kicsit meg is ijedt, hogy talán mégsem nyertek, de később kiderült, hogy Szabó gyakorlatilag önkívületi állapotba került, azért maradt el a szokásos köszöntés.

A csütörtöki egyesben Kozák jól kapta el a rajtot, ennek ellenére fél távnál még Peking és a 2010-es poznani világbajnokság győztese, az ukrán Oszipenko-Radomszka vezetett fél hajóval. A folytatásban azonban Kozák olyan hajrát mutatott be, mint ha motor hajtaná a kajakját. Az utolsó 100 méteren egyszerűen állva hagyta riválisát és közel egy hajónyi különbséggel győzött a női kajak „királyszámában”.

"Megpróbáltam teljes erővel menni, nem figyelni másra, így fogalmam sem volt, hogy hol állok pontosan. Csak azt érzékeltem, hogy a mellettem lévő pályákon nincs senki, aki velem tart. Remélem, ez még nem a csúcs, lesz még pár olimpián, és a négyessel is szeretnék további sikereket elérni. Nagyon boldog vagyok, jól sikerült minden: a felkészülés, az előfutam és a verseny is. Köszönöm mindenkinek, aki segítette a felkészülésemet" – mondta Danuta az MTI-nek. 

Bevallotta, nagyon nem tudott aludni, hajnali fél négy óta fent volt, azóta próbálta magát nyugtatgatni. Bevallotta a legnagyobb erőt az adta számára, hogy az otthoni válogatón le tudott győzni olyanokat, akik számos nagy sikert értek el. 

Ezek után nem csoda, hogy a hazai szövetség honlapja nemes egyszerűséggel már kajak királynőnek nevezi őt. Így hívják ugyanis azt a versenyzőt, aki női K-1 500 méteren olimpiai bajnoki címet szerez. Mától a kajak királynőt Kozák Danutának hívják.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr824703644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása