MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Lassan kedvem támad edzésre menni

2012.09.02. 12:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti(1).jpgKozák Danuta a londoni olimpia előtt úgy fogalmazott, szeretne úgy kiszállni a hajóból, hogy mindent kiadott magából. Azt nem tudni mennyi maradt benne, az azonban tény, hogy két számban indult és kétszeres olimpiai bajnokként tért haza.

Fantasztikus győzelmet aratott K-1 500 méteren és Szabó Gabriellával, Kovács Katalinnal és Fazekas-Zur Krisztinával a női négyes tagjaként is. A mindig visszafogott és roppant szerény klasszis a hazai szövetség honlapjának nyilatkozva elmondta, nem gondoltam volna, hogy ennyire meghatódik, de egyszer megfogadta, sírni csak az olimpiai dobogó tetején fog. Így utólag már örül, hogy az angol fővárosban erre kétszer is lehetősége volt.

Nem tesz rangsort az aranyérmek között, hiszen mindkettőnek nagyon örül. „A négyes igazi csapatöröm, a lányokkal megélni egy ekkora sikert különleges boldogság. Az egyéni aranyat pedig nem kell ecsetelnem. Szerintem minden versenyző nagy álma ez a pillanat” – mondta az ötszörös világbajnok.

Danuta bevallotta, egyik győzelme sem volt fogcsikorgatóan nehéz. Véleménye szerint mindkét döntőt tökéletes pályával nyerték, illetve nyerte meg. „A négyessel a rajtunk volt az, amivel megalapoztuk ezt a győzelmet. Rengeteget gyakoroltuk Szolnokon, és igazából az ellenfeleink nem tudtak mit kezdeni vele. Az egyes során pedig tényleg nagyon összeszedett voltam” – mondta a 25 esztendős sportoló.

Pedig a döntő előtt nem volt felhőtlen éjszakája, hiszen már korábban is elmondta, a négyes sikere után hajnalban felébredt, és még kavarogtam benne a gondolatok. Az egyik pillanatban az járt a fejében, hogy olimpiai bajnok, míg a következőben már az egyesben rá váró feladatokon gondolkozott.  

Ezt a feladatot végül remekül megoldotta, hiszen az ukrán Inna Oszipenko-Radomszka hiába vezetett fél hajóval is, a végén mégis Danuta örülhetett, hiszen közel egy hajónyival verte legnagyobb vetélytársát.

A sikerek után várható volt, hogy „szétszedik” őt a rajongók és az újságírók, de mint elmondta, jelenleg elég nyüzsgős, zajos körülötte minden, hiszen sok felkérésnek, interjúnak kell megfelelni, bár szerinte hamarosan lecseng ez a londoni őrület is.

Edzésre legközelebb januárban kell mennie, de tudja jól, hogy nem fog addig várni. „Már hiányzik a mozgás, lassan kedvem támad edzésre menni, de még várok egy kicsit. Most éppen beteg vagyok, így nem is mehetnék edzésre, mondhatom úgy is, hogy kivárom az én időmet. Most egyelőre örülök, hogy pihenhetek kicsit és jó sok idő jut a barátomra és a családomra” – mondta az új kajakkirálynő.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr574746720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása