MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Sportoló vagyok nem celeb

2012.09.05. 11:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti.jpgKozák Danuta volt az egyetlen magyar versenyző, aki a londoni olimpián két aranyérmet tudott nyerni, így ő lett a magyar delegáció legsikeresebb sportolója. Danuta az egyik legcsendesebb legvisszahúzódóbb magyar sportoló, pedig már az olimpia előtt is ötszörös világbajnoknak mondhatta magát.

Klasszisához így már korábban sem férhetett kétség. Edzője Csipes Ferenc a közelmúltban úgy nyilatkozott, már 2009-ben megmondta, hogy hamarosan ő lesz a világ legjobbja. Csipes elmondta, ő kérte Kozákot, hogy ne nyerjen az idei Európa-bajnokságon, ne legyen rajta teher. Ez a taktika annyira bejött, hogy a kontinensvetélkedőn diadalmaskodó német versenyző annyira feszültlett a győzelemtől, hogy az olimpián már a középfutamban kiesett.

Danuta az elmúlt időszakot ágyban töltötte, ugyanis a hazaérkezés utáni hatalmas ünnepi kavalkádban összeszedett egy komolyabb megfázást, és ennek következtében napokig lázzal küszködött. Így azonban az otthon falai között tudott egyik kedvenc időtöltésének a sütésnek adózni. Mint korábban elmondta, a felkészülés során voltak „tiltott dolgok” de most már ismét „bűnözhet”.

„Nagyon édesszájú vagyok, imádom a finom sütiket. A felkészülés alatt azonban kicsit vissza kellett vennem, de most igyekszem bepótolni, ami akkor elmaradt” – mondta Dana, aki azt is elárulta, leginkább akkor sürgölődik a konyhában, ha unatkozik, vagy valami jót szeretne enni.

Kajakos körökben a brownie-ja a csúcs, amióta hazajött Londonból, állandó páros társának, a szintén olimpiai bajnok Szabó Gabriellának már kellett is csinálnia egy tepsivel. „Azért szeretek a konyhában lenni, mert ritkán főzök ugyanazt. Persze nem kell azt gondolni, hogy mindig sütök-főzök” – árulta el.

Danuta elmondta, magánéletét akarattal óvja a nyilvánosság előtt. „A páromat akarattal nem „mutogatom”, pedig nagyon sokat segített nekem a felkészülés alatt. Ha valakinek kicsit adnék a magánéletemből, az még többet szeretne, és egy idő után ez már megállíthatatlan folyamat lenne. Én sportoló vagyok nem celeb, és nem is akarok a magánéletemmel az újságok címlapján szerepelni”.

Danuta pár napra a NELO cég meghívására Portugáliába utazik, majd kedvesével nyaralni mennek. Hogy hova azt még egyelőre ő sem tudta, mint bevallotta nem tervezték meg előre, így egy spontán ötlettől vezérelve fognak útra kelni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr14755878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása