MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta országokat győzött le két aranyérmével

2012.10.21. 14:31 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgKozák Danuta kétszeres olimpiai bajnokként tért haza a londoni olimpiáról, és már nem sokkal a hazaérkezése után arról beszélt, mennyire várja a felkészülés kezdetét. Hétfőn ez a nap is eljött, hiszen a Hajógyári szigeten a Honvéd kajakosai elkezdték a munkát.

Az első edzés ugyan csak a konditeremben egy kis átmozgatás volt, és az elkövetkezendő hetekben nem is várható igazán „kínzó edzés”. Danuta számára azonban az edzésekhez hasonló fáradtságot jelentett az olimpiautáni kötelező megjelenések, hiszen korábban sem szeretett a középpontban lenni.

Éppen ezért ez a „celeb életmód” is távol állt tőle, főleg annak fényében, hogy volt olyan újság, amelyik még arra sem volt tisztelettel, amikor lázas betegen otthon feküdt.

Ugyanakkor az elmúlt héten, egy olyan rendezvényen vett részt, melyen kiderült, teljesítményével számos országot előzött meg. Angyalföld évtizedek óta minden évben elismeri és jutalmazza azokat a helyi illetőségű sportolókat és az őket felkészítő szak-embereket, akik a világversenyeken kiemelkedő eredményt értek el. Az elmúlt héten a polgármesteri hivatalban köszöntötte a városrész vezetősége a londoni nyári olimpiai játékokon sikeresen szereplő kerületi egyesületek sportolóit.

Itt kiderült, hogy az olimpiai pontokban a XIII. kerület sport-egyesületei által összegyűjtött 30,02 pont felülmúlja Norvégia, Svájc, Thaiföld (29-29), Belgium (27), Bulgária (21), Egyiptom (20), Tajvan (19), Finnország és Görögország (17-17) vagy Indonézia (14) által összegyűjtött pontokat.

Amennyiben a megnyert olimpiai aranyérmek szempontjából vizsgálódunk, még ragyogóbb a helyzet. Kerületünk sportolói megelőzik például Brazíliát és Dél-Afrikát (3-3), Törökországot, Kenyát, Romániát és Svájcot (2-2), Svéd-országot, Mexikót, Argentínát vagy a területben és népességszámban is jóval nagyobbnak számító Kanadát (1-1). Az édesanyja révén lengyel gyökerekkel is bíró Kozák Danuta egymaga annyi aranyérmet nyert Londonban, mint a szintén nem csekély területű és népességű Lengyelország (2)!

Ez már csak azért is érdekes, hiszen az elmúlt hét egyik legjelentősebb sporthíre, hogy a londoni játékok női kajaknégyes számában negyedik helyen végzett lengyelek a Nemetközi Olimpiai Bizottságnál megóvták a verseny végeredményét mondván: az aranyérmes Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina kvartett utóbbi tagját jogosulatlanul szerepeltették a magyarok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr704860555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása