MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Tíz-húsz csapás kellett, hogy rájöjjek, hogyan kell kajakozni

2012.10.26. 15:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_kozak_mti.jpgA kétszeres olimpiai bajnok kajakos Kozák Danuta is elkezdte az edzéseket. London legeredményesebb magyar versenyzője már az olimpia után nem sokkal úgy fogalmazott, ha kellene, azonnal edzésbe tudna állni.

Helyette azonban minden napra jutott valamilyen jellegű meghívás, felkérés, így szinte már várta, hogy elkezdődjenek a tréningek, és újra a kajaké legyen a főszerep az életében. (A roppant szerény világklasszis egyébként sem nagyon szeret szerepelni, mint többször elmondta már, azt szeretné, ha az eredményei miatt és nem a megjelenései kapcsán beszélnének róla.)

„Jelenleg izomlázam van mindenhol, és amikor a múlt héten csütörtökön, először voltunk vízen, még a lapátot is hosszúnak éreztem” – mondta a csinos sportoló, aki elismerte, két hónapja ült utoljára kajakban.

Nevetve elmondta, a kihagyás meg is látszott a teljesítményén, hiszen tükörsima vízre tehette rá a hajóját, mégis sikerült majdnem beleborulnia a vízbe. „Tíz-húsz csapás kellett, hogy rájöjjek, hogyan kell kajakozni” – mondta nevetve az eset kapcsán.

Elismerte, fura volt ismét kajakba ülni, de már nagyon várta ezt a pillanatot. Mint elmondta, jó volt ismét megtapogatni azt a hajót, amivel élete eddigi legjobb eredményért érte el.

Valószínűleg hasonlóan kellemes érzés lehetett, mint amikor Londonban a négyesben megnyert olimpiai bajnoki cím után hajnalban felkelt, a megszerzett aranyérmen gondolkodott, és csak több óra elteltével jutott eszébe, hogy még egyesben is rajthoz kell állnia.

Az első edzésekkel kapcsolatban elmondta, ezek még nem olyan durva tréningek, egyelőre nem edzik halálra magukat. „Mindenki személyre szabott edzéstervet kapott, az edzőnk Csipes Ferenc elmondta milyen ciklusok lesznek a felkészülésben, és ennek szellemében készülünk. Danuta tisztában van vele, az igazi „kínzó” edzések csak decembertől várnak rá,

Elismertségére egyébként az egyik legjobb példa, hogy a vízilabdázó Drávucz Rita úszódressze, Szilágyi Áron londoni aranyat hozó vívókesztyűje, Cseh László olimpián viselt úszónadrágja, Papp László ökölvívó pólója és Kozmann György nemzeti színű dedikált meze mellett Danuta meze is bekerült a magyar olimpiai bajnokok relikviáival a Magyar Nemzeti Múzeum Ötkarikás magyarok című kiállítása Budapesten.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr164871065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása