MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta kipróbálta a ralit, de marad a kajakozásnál

2012.11.25. 12:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_kozak_mti.jpgKozák Danuta számára már javában tart a felkészülés a jövő évi szezonra, melynek fő versenye a rió-i világbajnokság. Ezen reményei szerint szeretne minél több számban rajthoz állni, így az egyes, a páros és a négyes mellett a 200 méteres távon is kipróbálná magát.

Az olimpia utáni nagy felhajtást ugyan nem nagyon kedvelte, de mivel jelenleg csak szárazföldi edzések vannak, és hogy ezek monotóniáját megtörje, néha elfogad egy-egy meghívást.

Legutóbb a magyar ralizás elsőszámú pilótája Szalay Balázs látta őt vendégül, és ha már ott volt, egy kis autókázásra is elvitte magával. „Halásztelek mellett voltunk, és kivittek minket a terepre a versenyautójukkal. Ők azt mondták nem is mentünk nagy sebességgel, de nekem, annak ellenére nem volt biztonságérzetem, hogy alaposan bekötöttek minket az autóba” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok.

Danuta kiemelte, bámulatos számára, hogy milyen jó reflexeik vannak az autóversenyzőknek, miként azt is csodálattal élte meg, hogy mennyire ismerik és mennyire együtt élnek a kocsijukkal.

Szalay Balázs egyébként rendszeres résztvevője a világ egyik legjelentősebb autóversenyének a Dakar Ralinak. 1996-ban indult először, azóta (két év kivételével) rendszeres résztvevője a sivatagi száguldásnak. Ő volt az első olyan magyar autóversenyző, aki sikerrel teljesítette a Dakar-ralit, 2000-ben.

A népszerű autóversenyző – akit 2011 októberében neveztek ki a Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatójának – egyébként már a 2013-as Dakarra készül. Csapata az Opel Dakar Team a 2013-as Dakar-ralin vadonatúj technikát vet be: az Opel Mokkát még csak novemberben mutatták be Európában és máris elkészült belőle az első versenyautó – Szalay Balázsék hazai műhelyében.

Danuta elmondta, számára azért is volt maradandó élmény, mert ő nyugodt vezető, bár saját bevallása szerint a kanyarokban néha sportosra veszi a figurát. „Elég hamar megszereztem a jogosítványt, hiszen már hat éve vezetek, és bármennyire is élveztem a mostani száguldást, azért maradok a kajakozásnál” – mondta az ötszörös világbajnok.

A kétszeres olimpiai bajnokot más öröm is érte a napokban, hiszen nevelőedzőjét Agócs Mihály mesteredzőt a hónap emberének választotta a MOL Új Európa Alapítvány. Az idén Tehetséggondozásért díjjal kitüntetett szakember versenyzői az elmúlt több mint húsz évben az utánpótlás korosztályban, majd a felnőttek között számos nemzetközi eredményt értek el. Nevelőedzője volt a sokszoros világbajnok Paksy Tímeának és Benedek Dalmának, és a londoni olimpia két bajnokának: Kozák Danutának és Szabó Gabriellának.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr454922301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása