MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Rengeteget köszönhetek édesanyámnak

2012.12.09. 12:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

1008kovacskatalin00023_nagy_jpg.JPGAz elmúlt hét péntekjén az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális, család és ifjúságügyért felelős államtitkársága ünnepséget szervezett a Szépművészeti Múzeumban  a londoni olimpián és paralimpián érmes és helyezett versenyzők hozzátartozóinak. Így köszönték meg közreműködésüket, szerepvállalásukat a nyári sportsikerekben.

Az ünnepségen természetesen részt vett Novák Irma, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakos édesanyja is, akit a népszerű sportoló mindig megemlít, amikor sikerei kulcsáról kérdezik.

A 31-szeres világbajnok édesanyja az ünnepség után elmondta, nagyon örül, hogy a szülőkre is gondoltak, hiszen a versenyzők sikeréhez nemcsak edzőkre és pszichológusokra van szükség, hanem azokra is, akik a nyugodt családi hátteret biztosítják. Elmondta, ő sokáig el volt tiltva Kati versenyeitől, de mára enyhült a szigor, és a Honvéd klasszisa most már örül, ha ott van édesanyja is egy-egy versenyen.

„A legnagyobb segítség, hogy van nekem! Azt nem lehet szavakban elmondani, hogy mennyi mindent köszönhetek neki. Sokszor nem is tudja az ember, hogy mikor térítik észhez egy-egy gondolatával, vagy mikor térít arra az útra, ahol igazából helyed van” – mondta Kovács arról mennyire szoros kapocs van közte és édesanyja között.

Elmondta, édesanyja sokáig nem szerette volna, hogy élsportoló legyen, egészen 20 éves koráig azt mondta neki, inkább a tanulásba fektesse azt az energiát amit a sportra fordít, mert az hosszabb távon biztosabbnak tűnik.

„Beakartam bizonyítani neki, hogy a sportban is lehetek olyan sikeres, mint a tanulással. Úgy voltam vele, ha ilyen helyzet elé állít, bebizonyítom neki, hogy nekem van igazam. Lehet, hogy ezzel is az én pályámat segítette akaratán kívül is. Mostanra úgy érzem, elértem annyit, hogy ő is megbékélt azzal, hogy sportoló lettem” – mondta az idén negyedik olimpiáján szereplő és valamennyiről éremmel hazatérő klasszis.

Kovács már többször elmondta, akár edzőtáborból, akár valamely világversenyről ér haza, édesanyjához csak egy kérése van, kedvencével, rakott krumplival várja. A csinos kajakos jelenleg a téli alapozást végzi, ami futásból, úszásból, konditermi „kínzásokból” áll, ennek köszönhetően fáradt és izomláza is van, mégis örül neki, hiszen egy éve ilyenkor éppen kézsérüléséből épült fel, és egyedül kellett tréningeznie.

Nagyon várja már a karácsonyt, annak minden szépségével együtt. „Sokat gondolok már a karácsonyra, a lakásdíszítéstől kezdve az ajándékvásárláson át az ünnepi vacsoráig” – mondta a klasszis sportoló, aki ezúttal itthon, családi körben tölti az ünnepeket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr694955238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása