MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin kacsát, pulykát és oldalast süt karácsonykor

2012.12.16. 14:07 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin.JPGKovács Katalin ugyan javában készül a jövő évre, de gondolataiban egyre nagyobb szerepet játszik a karácsony közelsége. A szentestét az elmúlt évekhez hasonlóan az Édesanyjánál tölti, míg az ünnep első napján nála, a másodikon pedig az egyik nővérénél gyűlik össze a család.

„Nagyon várom már, végre ismét együtt lesz a család, hiszen a másik nővérem is hazajön az ünnepekre. Ő Németországban él, de idén Malajziában kapott munkát, így biztos ő is örülni fog a hazai ízeknek” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok kajakos.

A csinos sportoló elmondta, a családból mindenki jól tud főzni, így valószínűleg mindhárom napon remek ételek kerülnek az asztalra. „Nem tudom, a többiek mit főznek, nálam húslevessel kezdünk, majd kacsamell és comb lesz többféle variációban, aszalt szilvával és baconnal göngyölt pulykamell lesz, valamint füstölt-sült oldalas” – adott egy kis étvágygerjesztő előzetest.

Természetesen édesanyjának is segítenek, hiszen amíg ő lelkesen készíti az ünnepi vacsorát, addig az egész család segít a fenyőfa és a lakás feldíszítésében illetve az ünnepi lakomához való terítésben.

Az év vége közeledtével természetesen az idei évet is értékelte a harmincegyszeres világbajnok. Elmondta, most érzi csak igazán, mennyire nehéz is volt megélnie a tavalyi év ezen szakaszát.

Mint ismert, tavaly októberben a balatoni edzőtáborozás során hatalmasat esett biciklivel, és ennek köszönhetően súlyosan megsérült a könyöke. Hosszú ideig nem tudott teljes értékű munkát végezni, akadtak, akik még olimpiai részvételét is kérdésessé tették.

„Tavaly ilyenkor nagyon sokat edzettem egyedül, hiszen a kezem miatt sok mindent nem tudtam csinálni, szinte csak futottam, ami nagyon egyoldalú volt. Most mindent meg tudok csinálni, és már az a tudat feldob, hogy nem vagyok kiszolgáltatva a testemnek” – mondta a tavalyi év vége viszontagságairól.

Véleménye szerint az ember csak akkor tudja értékelni igazán, hogy a céljai érdekében mire képes, csak akkor tudja értékelni az élet jó dolgait, ha már átélt ehhez hasonló negatív helyzetet, és fel tudott állni belőle.

„Nagyon büszke vagyok magamra, hogy nem adtam fel, és egyszer se fordult meg a fejemben, hogy inkább abbahagyom. Úgy érzem megérte szenvedni, és nyugodtan állhatok a tükör elé” – mondta Kovács. Erre pedig a legjobb bizonyíték londoni szereplése, hiszen az idei olimpiát egy arany és egy ezüstéremmel zárta. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr964968161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása