MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Jó év volt a változások éve minden szinten

2012.12.19. 16:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti(1).jpgKozák Danuta az elmúlt két hétben az U23-as válogatottal készült Dunavarsányban, de mint elmondta, teljesen kipihentnek érzi magát. Az ötszörös világbajnok a hétvégén jótékonykodott is, hiszen előbb a Mikulásgyárat látogatta meg, ahova számos ajándékot vitt és beállt segíteni az önkéntesek közé szelektálni a beérkezett adományokat.

Ezt követően VIVA TV-be látogatott, ahol interjút készítettek vele és ahol a bajnok részt vett a televízió adományakciójában, amellyel a Tűzoltó utcai gyermekklinika számára gyűjtöttek pénzt. 

Danuta azonban nem csak ajándékokkal, de két fantasztikus győzelemmel is megajándékozta a magyar sport szerelmesit idén. Tavaly ilyenkor abban bízott, sikerül kiharcolnia az olimpiai részvételt. Egy éve ilyenkor talán maga sem tudta volna elmondani, melyik számban látná magát a legszívesebben a londoni ötkarikás játékokon.

Mostanra viszont már kétszeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát. Az olimpiai válogatót hatalmas magabiztossággal nyerte, és a belgrádi Európa-bajnokságon „csak” egy ezüst (egyesben) és egy bronz (négyesben) jött össze, akkor sem esett kétségbe.

Júniusban többen is furcsállották, amikor az Eb-döntője után csak annyit mondott, majd az olimpián a „zsákba teszi” az őt legyőző német Wagnert. Az olimpián sikerült is, hiszen hihetetlen magabiztossággal nyerte meg a női egyesek 500 méteres versenyét, és lett olimpiai bajnok a négyes tagjaként.

„Jó év volt számomra az idei, mondhatnám úgy is, hogy a változások éve minden szinten. Nagyon jó volt a felkészülése a londoni játékokra, nem voltam stresszes úgy mentem ki, bármi történik, nem leszek csalódott” – foglalta össze a maga megszokott lényegre törő stílusában.

Elmondta, tisztában volt vele, hogy erre készült az elmúlt években, és tudta jól, most van abban a korban, amikor a legjobb formáját tudja hozni

„Szerintem az volt az egyik nagy szerencsém, hogy tét nélkül utazhattam ki az olimpiára, nem tőlem vártrák elsősorban az aranyakat. Tudtam, hogy lesz egy nap, amikor nagyot kell csinálni, és nyugodtan tudtam arra készülni” – egyszerűsítette le az olimpiai győzelmét.

Danuta kiemelte, szerencsés volt abból a szempontból is, hogy senki és semmi nem zökkentette ki a felkészülés során. Ugyanakkor roppant sportszerűen azt is hozzá tette, nem csak a négyes, de az egyesben arator sikere is csapatmunka, hiszen a felkészülés során sokat segítették egymást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr844972391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása