MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Pozitív volt az idei évem

2012.12.20. 13:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovácskozákpáros.jpegKovács Katalin az elmúlt év végén még abban sem volt biztos, hogy idén versenyezni tud. Tavaly ősszel elszenvedett kerékpáros balesete után könyöke súlyosan megsérült, így hosszú heteken keresztül nem tudott normál edzésmunkát végezni, többnyire csak egyedül futott.

Optimizmusa és hihetetlen profi hozzáállása túllendítette a nehézségeken és a hazai olimpiai válogatón elért harmadik helyezése után érthetően úgy örült, mint ha első lett volna. A folytatásban a júniusi belgrádi Európa-bajnokságon pedig a „megszokott Kovács Katalint láthatták a szurkolók, hiszen párosban Janics Natasával Eb-győzelmet ünnepelhetek, míg a négyessel bronzérmesek lettek.

„Az idei eredményeimmel - egy kivételével - elégedett vagyok. Azt az egyet mindenki tudja, az olimpián a páros ezüstérem számomra még mindig nagy csalódás, mert tudom, hogy többre vagyunk hivatottak” – összegezte az idei eredményeit a háromszoros olimpiai bajnok kajakos

Az okokat nem firtatja, hogy a hosszú évekig legyőzhetetlen páros miért lett „csak” második, úgy véli ahhoz, hogy elsők legyenek, mindennek klappolnia kell, mind szellemileg, mind fizikálisan. 

„Ez akkor nem így volt, ezért abban az egy perc negyven másodpercben nem tudtuk azt nyújtani, amit tudunk. De ezt leszámítva minden jól alakult, hiszen a válogatón elért harmadik helyemmel hamar kiharcoltam az olimpiai részvételt, a páros az Eb-n nyert, míg az olimpián a négyessel felejthetetlen győzelmet sikerült aratnunk” – mondta tételesen az idei legfontosabb eredményeit.

A harmincegyszeres világbajnok összességében úgy véli pozitív volt az idei éve. Mint elmondta, ebben nagy segítségére voltak klubjában a Honvédnál is, hiszen próbálták őt mindenben segíteni a nehezebb időszak alatt is.

„A Honvédban mindenki segített, amikor egyedül edzettem mindenki próbált valamilyen szinten erőt adni, és ezzel átbillentettek a nehezebb időszakokon” – mondta arról, hogy a kitartása mellett, mi nyújtotta számára a legnagyobb segítséget a felkészülés során.

„Ahhoz, hogy az ember tudja értékelni az életet és az életében a jó dolgokat, ahhoz kellenek az ilyen negatív dolgok, is, hogy rájöjjön, meg tudja csinálni, amit akar” – mondta az ország egyik legszebb sportolónője.

Elárulta, egyelőre élvezi a téli edzéseket, számára már az hatalmas örömöt jelent, hogy ezúttal nem egyedül, hanem a társakkal együtt tréningezhet. Az se töri le, hogy ez csak futást, úszást és konditermi tréningeket jelent.

"Jól érzem magam, élvezem a mozgást, hogy bármit meg tudok csinálni, nem úgy, mint tavaly ilyenkor. Egyelőre nem foglalkozom még a jövő évi versenyekkel, az biztos, hogy versenyezni fogok. Azt még nem tudom milyen számban, de elsősorban az egyesben szeretnék nagyon jól menni, mert ez kell a csapatba kerüléshez és nem utolsó sorban a jó eredményhez” – mondta Kovács a 2013-as terveiről. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr784974403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása