MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin nem szakértő, de szereti a finom borokat

2013.02.03. 14:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovacsvajda.jpgKovács Katalin sokadik felkészülését kezdte el idén, de saját bevallása szerint még mindig élvezi. Pedig az év elején ez többnyire futásból, úszásból és konditermi tréningekből, azaz súlyzózásból áll csak. Kajakba először csak egy melegebb égövi edzőtábor során szállnak majd.

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos azonban a télben és a hidegben is meglátja a szépséget, mint mondta, az év ezen időszaka, a hidegebb hónapok pont jók a színházba járásra és arra, hogy finom borokat kóstoljon meg.

„Nagyon szeretek színházba járni, és most az év elején szerencsére többször is el tudok menni, hiszen karácsonyra több ismerőstől is színházjegyet kaptam. Emellett nagyon szeretem a finom borokat is, természetesen csak kóstolás szintjén. Az elmúlt hétvégén is Etyeken jártunk, ahol két pincészetet is meglátogattunk, és a Hernyák pincében nagyon finom borokat kóstolhattam” – mondta arról, mivel tölti a monoton edzések közti kevés szabadidejét.

Egyébként is visszajár Szekszárdra – kedvenc borvidékére -, de szereti a tokaji és a balatoni borokat is. Mint elmondta, többnyire baráti társasággal, de előfordult, hogy csak a kedvesével tett eleget ilyen jelegű meghívásnak.

„A műrepülő Besenyei Péter nagyon jó barátom, nem csak nekem, de az egész családnak, és ő vitt bele a borok a világába, neki köszönhetem, hogy megismertem a borok élvezetét. Már több kedvencem is van, az egyik az Etyeki Királylányka, amely friss, amolyan könnyű üde bor” – mondta a harmincegyszeres világbajnok.

A csinos kajakos tisztában van vele, hogy az említett bor, nem is igazán téli estékre, inkább csak egy könnyed délutáni beszélgetés mellé illik. Egyébként a vörösborok közül is a könnyedebb fajták a kedvencei, jelenleg a Takler kékfrankosát kedveli a legjobban.

„Nem tartom magam nagy borszakértőnek, inkább fogyasztó vagyok. Szeretnék minél több fajtát megkóstolni, megismerni, de nem tervezem, hogy a jövőben komolyabban foglalkozzak a borokkal” – mondta Kovács arról, hogy nem akar amolyan manapság divatos „borszakértő” lenni.

Azt azonban elismerte, nagyon jó érzés számára, hogy néha már megérti miről beszélnek a szakértők, tudja, hogy mit mondanak akkor, amikor arról beszélnek, mit kell érezni, vagy hány fokon kell inni az adott borfajtát.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr875059639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása