MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta az edzőtáborozás alatt egy pizzának is nagyon tud örülni

2013.03.19. 11:21 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti(1).jpgAhogy arról már korábban beszámoltunk, a héten megkezdődött a központi edzőtáborozás kajakosaink és kenusaink számára. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos Kozák Danuta több mint egy hete már Olaszországban készül az idei szezonra, méghozzá az U 23-as női válogatottal illetve a KSI-s fiúkkal.

„Az elmúlt egy hét alatt nem sok minden változott az első pár naphoz képest, talán csak az időjárás lett még kiszámíthatatlanabb. Annak ellenére, hogy a melegebb éghajlat miatt jöttünk ide, sokszor esős, szeles, borult, napos, igazi tavaszi időnk van” – mondta az edzőtábor negatívumáról.

Az edzőtáborozás szakmai részéről elmondta, a komolyabb munkába az első heti felvezetés után most kezdenek igazán belehúzni, rengeteg erősítéssel. „Egyszóval tipikus tavaszi alapozó edzőtáboros problémák és történések vannak” – összegzett London kétszeres bajnoka.

Danutáról köztudott, hogy a konyhában is feltalálja magát, nem ijed meg az újításoktól és szeret kísérletezgetni. Így számára roppant fontos, hogy az étkezés során is számos finomságból válogathat.

„Az ételek egyrészt tényleg nagyon jók, másrészt viszont kicsit több mint egy hét után, már kezdenek megszokottá válni, és már hiányoznak az otthoni ízek. Vasárnap viszont voltunk Rómában „turistáskodni” és a látnivalók mellett, végre sikerült egy igazi olasz pizzát is enni” – mondta a gasztronómiai élményéről.

A hét eddigi legjelentősebb „sporteseményéről” – Janics Natasa visszatérési szándékáról - nem akart hosszabb okfejtésbe bonyolódni, mint elmondta, a napi munkájában nem befolyásolja, mert eddig is csak magára figyelve készült, és folyamatosan azon dolgozik, hogy a legjobb legyen, és a jövőben is elsősorban ezt szeretné szem előtt tartani.

Danuta nem titkolja, idén a 200 méteres egyest is szeretné kipróbálni, és ez a szám eddig itthon Janicsé volt. Így a háromszoros olimpiai bajnok visszatérése esetén erre a számra még inkább igaz lesz, amit egyébként is tartanak a magyar nő kajakosok válogatásáról, azaz sokkal nehezebb lesz kiharcolni a részvételt egy világversenyen, mint azt megnyerni. 

(Fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr805144707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása