MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Volt néhány horror edzésünk az új edzőmmel

2013.03.27. 16:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti.jpgKozák Danuta immár több mint két hete Olaszországban, egészen pontosan a Rómától nem messze fekvő Sabaudiában készül az idei szezonra. Danuta az idei szezonban már új klubban (Újpest) készül és a szakmai munkát is új edző Somogyi Béla irányítja.

A helyzet érdekessége, hogy a korábbi kenus Somogyi és a kétszeres olimpiai bajnok kajakos a civil életben is egy párt alkotnak. Ez azonban nem befolyásol semmit a szakmai munkában.

„Kifejezetten jó a munkakapcsolatom az „új edzőmmel”. Sok újdonságot próbáltunk ki télen is és folyamatosan próbálunk beépíteni új dolgokat a tavaszi alapozásba is. Jelenleg úgy érzem egész jó irányba haladunk” – mondta félig komolyan, félig viccesen a londoni olimpia magyar hőse, aki az egyes és a négyes verseny után is a dobogó tetejéről hallgathatta a magyar Himnuszt.

Danuta elárulta, egy ilyen kemény alapozás során a munkát és a magánéletet nem nagyon lehet szétválasztani, hiszen mindkettejük élete a kajakozás. De mivel ez eddig is így volt, ez nem jelent semmilyen irányú változást számukra.

„Többet követel, mert jóval több figyelem jut rám, hiszen maximálisan csak velem foglalkozik. A részletekbe nem belemenve annyit mondhatok, hogy volt néhány horror edzésünk, ahol nálam elpattant a cérna, de ő teljesen jól kezelte a szituációt” – válaszolta arra a kérdésre, mennyivel követel tőle többet az "új edzője".

Pedig valószínűleg vannak olyan edzések, amikor a „pokolba kívánják” edzőjüket a sportolók, de Danuta tisztában van vele, ezeket a tréningeket nem kínzásból találja ki a párja, valamennyi szenvedés az ő sikerét segíti elő a későbbiekben.

„Volt már pár "legrosszabb" edzés, ezek leginkább az állóképességi edzések voltak, amik nagyon nem estek jól. De ezeken túl kell esni minden évben, mert egy komoly állóképességi alap az egész idényt döntően befolyásolhatja” – mondta az ötszörös világbajnok

A legnagyobb gond az idei felkészülés során az időjárás. Ugyanis a hely, ahol vannak nagyon szeles, ami miatt sokszor nehéz minőségi munkát végezni, hiszen elsősorban arra kell törekednie, hogy egyensúlyba tartsa a hajóját és bele ne boruljon a vízbe.

Elárulta, leginkább az hiányzik neki itthonról, hogy magára főzhessen. „Nem csak a hazai ízek miatt, hanem mert nagyon szeretek főzni is” – vallotta be egyik szenvedélyét. Erre azonban még várnia kell egy kicsit, hiszen ezen a héten még Olaszországban lesznek és csak április elején térnek haza. 

(Fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr745175975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása