MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Minden nap meg kell küzdenünk az elemekkel

2013.04.01. 12:15 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin.JPGKovács Katalin már számolja vissza a napokat, hiszen hétfőtől utolsó hetét kezdi meg a spanyolországi edzőtáborban. A népszerű kajakos tisztában van vele, hogy szükség van az ilyen hosszabb téli edzőtáborokra, hiszen ezek is kellenek ahhoz, hogy a nyáron remekelhessen a világversenyeken.

„Remek körülmények vannak Sevillában, de én párszor "visszasírtam" már az elmúlt évek törökországi napsütéses időjárását és az ott 90%-ban jellemző "tükörvizet", amire itt eddig nem sokszor volt példa” – mondta a viszontagságos időjárásról a háromszoros olimpiai bajnok.

Elárulta, a felkészülésük gerince semmivel sem másabb, mint korábban, mindössze annyi a különbség, hogy a munka nagyban függ az időjárástól, hogy mit és mennyit enged meg nekik a vízen.

„Az a legfárasztóbb része ennek a mostani felkészülésnek, hogy újra hozzá kell szoktatni az izmainkat a kajakozáshoz. Ezt már megszoktuk az elmúlt években, de itt Sevillában, szinte minden nap meg kell küzdenünk az elemekkel is, ami egész másképp veszi igénybe az embert” – mondta a csinos sportoló.

Szabadidejében többnyire megpróbál pihenni, ami általában a mozizást jelenti számára. „Nagyon régen láttam ennyi filmet, mint az elmúlt két hétben, szerencsére egy kedves barátnőm jóvoltából elég sok filmet meg tudok nézni. Emellett sokat olvasok és próbálok kikapcsolódni” – mondta a harmincegyszeres világbajnok.

Ha kicsit több idejük van, elhagyják az edzőközpontot, bemennek a városba, fagyiznak, pizzáznak, mint ha csak turisták lennének. Emellett annyiban különbözik még a mostani felkészülésük, hogy sokat edzenek együtt az osztrák női válogatott tagjaival. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen az osztrákoknak magyar edzőjük van Almási Nándor személyében.

Kovács elmondta, annak ellenére, hogy kemény munkát végeznek, remek a hangulat az edzőtáborban. Ez nem meglepő, hiszen a Csipes Ferenc edzette honvédos lányok mellett ugyanitt készültek az olimpiai bajnokok sorát felvonultató Szilárdi Katalin és Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványai is.

„A jó hangulat ellenére sok minden van, ami hiányzik otthonról. A családom, az otthonom, és a kutyáim. Viszont a hó és a hideg egyáltalán nem hiányzik! Remélem, hogy 30-ától megjön otthon is a tavasz, mert akkor érkezünk haza” – utalt arra, hogy a szeles, de többnyire napos tengerpartra is eljutottak az itthoni, decembert idéző időjárási viszonyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr755186571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása