MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin nem tud különbséget tenni a vb-i között

2013.04.22. 13:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_kozak_mti.jpgKovács Katalin az elmúlt héten Dunavarsányban készült az idei szezonra. A hétvégére ugyan hazatér, de a jövő héten már Szolnokon szeli a kilométereket. Idén három komolyabb megmérettetés vár rá, májusban Szegeden a Világkupán, júniusban Portugáliában az Európa-bajnokságon indul, majd augusztusban a duisburgi világbajnokságon igyekszik gyarapítani világbajnoki aranyérmei számát.

„Nagyon kemény munkát végeztünk az elmúlt héten. Bevallom, nem is bánom már, Szolnokon folytatjuk a felkészülést, mert itt Dunavarsányban nagyon kemény a víz, a hét közepére már fájt mindenem, nagyon nehéz volt evezni. Szolnokot szeretem, az ottani felkészülésnek egészen más a hangulata és ott rendes pályát is lehet menni” – mondta a felkészülés nehézségeiről.

Szolnok után nem sokkal pedig már Szeged az útirány, hiszen a Világkupa előtti héten már ott készülnek, hogy aztán folytatódjon a felkészülés az Eb-re és a vb-re. A népszerű sportolónak az idei lesz a 13. világbajnoksága.

„Így kimondva soknak tűnik, de valahogy mégis olyan kevés, biztos azért, mert az olimpiák évében nincs világbajnokság. Mindenesetre az ideit is nagyon várom már” – mondta nevetve a harmincegyszeres világbajnok.

1997-ben indult először vb-n, de saját bevallása szerint most is legalább olyan elszántan és lelkesen készül, mint akkor. Nincs kedvenc világbajnoksága, hiszen mindegyiknek volt egy-egy csúcspontja, legemlékezetesebb pillanata. Így a 2006-os viadalt sem emelte ki, pedig a szegedi versenyen hat világbajnoki címet szerzett.

„Az első is igazán emlékezetes marad, hiszen először szerepelhettem vb-n. Ugyanakkor azt a 97-es világbajnokságot össze sem lehet hasonlítani az egy évvel későbbi szegedi viadallal. Nem csak azért, mert itthon nyertem meg első világbajnoki aranyérmemet, hanem mert amíg Kanadában alig volt néző, itthon a „szokásos” fantasztikus hangulat uralkodott” – emlékezett első világbajnokságaira.

Kovácsot egyébként is lenyűgözi a magyar emberek sportszeretete, hiszen itthon bármilyen eredményt is ét el, mindig szerették őt.

„Hihetetlen amit ebben az országban az emberek mennyire szeretik a sportot, mennyi mindent megtesznek a sportért. A legfrissebb példa a jégkorong világbajnokság, melyre már hetekkel ezelőtt nem lehetett jegyet kapni. De a múltkor megpróbáltunk jegyet szerezni a Veszprém - Kiel kézilabda BL-negyeddöntőre, és állítólag oda is két nap alatt elfogyott minden jegy” – mondta Kovács.

Ezek után nem meglepő, hogy bízik benne, a szegedi Világkupán a megszokott hangulatban lesz része. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr895238815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása