MOL csapat Kajak Blog

Az olimpiai indulók automatikus résztvevői a szegedi Vk-nak

2013.04.25. 17:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgMár csak két és fél hét és elrajtol Szegeden a 2013-as Gyorsasági Kajak-Kenu Világkupa-sorozat. A Maty-éri első felvonásra közel 50 nemzet, több mint 800 versenyzője nevezett, köztük a londoni olimpia magyar hősei is, akiknek futamait nem csak a helyszíni szurkolók, hanem az M1 csatorna és az Eurosport nézői is láthatják.

Storcz Botond szövetségi kapitány még nem tudott teljes csapatnévsorral szolgálni, ám azt megerősítette, Douchev-Janics Natasa kivételével minden Londonban szereplő magyar versenyző ott lesz a rajtnál, több mint hatvan kajakos és kenus nevezését adja majd le a kapitány.

„Bízom benne, hogy nem csak a létszám, az eredmények miatt is emlékezetes lesz majd ez a Világkupa” - hangsúlyozta a kapitány, aki elmondta, bár az augusztus végi duisburgi világbajnokság miatt hosszú a szezon, mindenki jó formában áll majd rajthoz ezen a versenyen.

„Az olimpián indulóknak semmilyen felmérésen nem kellett részt venniük ahhoz, hogy részt vegyenek a világkupán, de a júniusi Európa-bajnokságra és az augusztusi világbajnokságra történő válogatás során, már nem élveznek semmilyen előnyt” – mondta a londoni olimpia legsikeresebb sportágának szövetségi kapitánya.

A kapitány elmondta, látta Kozák Danutát tavasszal, hiszen kint volt az olaszországi edzőtáborban. Akkor úgy látta, a kétszeres olimpiai bajnokot nem zavarta meg az év eleji csapatváltás, jól evezett, de hogy a versenyformája milyen, azt még nem tudni

Storcz szerint, amíg tavaly az olimpia minden más világversennyel szemben „előnyt élvezett”, addig idén vb, Eb, Világkupa a fontossági sorrend, és nem fél attól, hogy a versenyzők esetleg nem lennének elég motiváltak.

„Versenyzői tapasztalatom alapján úgy gondolom, az olimpiára mindig annyira jól felkészül egy versenyző, hogy az olimpia utáni évet „rutinból”, megszokásból tudja hozni” – mondta a versenyzőként három olimpiai bajnoki címig jutó egykori kajakos.

Úgy véli ez főleg a csapathajókra, a párosra és a négyesre igaz, ha az egyesnél kicsit gyengébben megy, könnyen összeesik. Ugyanakkor, ha egy négyes hajó nem az adott világversenyre ül össze, akkor jó lehet.

A kapitány elárulta, a válogatás a tavalyihoz hasonló lesz, ennek értelmében az egyes és a páros alapján állítja össze a négyest. Arra azonban nem tudott választ adni, mennyire lehet egyes versenyzőknek a számok között ugrálni, mert a világbajnokságra a németek még nem küldték meg a versenyek időpontját.

„Nem tudom még pontosan, hogy ki melyik számban fog indulni, de mindennek az alapja az egyes. Ha azt valaki teljesíti, sokkal jobban tudja magát rangsorolni a csapathajóban is” – zárta mondandóját Storcz.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr565246836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása