MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta tortasütéssel kapcsolódik ki a felkészülés alatt

2013.05.02. 07:26 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti.jpgA kétszeres olimpiai bajnok kajakos Kozák Danuta jelenleg Szolnokon készül az év első jelentősebb megmérettetésére, a jövő hét végén esedékes szegedi Világkupára. A csinos sportolónak ez lesz az első világversenye, melyre januári klubváltása után, újpesti versenyzőként érkezik.

Eddig több mint 40 ország és közel 800 versenyző jelezte részvételi szándékát, vagyis minden idők legnagyobb világkupa mezőnye jöhet össze májusban Szegeden. Storcz Botond szövetségi kapitány szerint a melegvízi edzőtáborokat nem éppen ideális időjárási körülmények között tudták le legjobbjaink, ennek ellenére biztosra veszi, hogy remek formában állnak majd rajthoz a Világkupán.

„Mondhatjuk azt, versenyzőink igazából most tudnak elkezdeni minőségi munkát végezni, de hosszú a szezon, augusztus végén rendezik meg a világbajnokságot Duisburgban, így semmivel sem vagyunk elkésve” - mondta Storcz a Vk hivatalos honlapján.

„Várom már a Világkupát, holott ez egy tét nélküli verseny. Úgy gondolom, sokkal izgalmasabb lesz a válogató, melyen eldől, ki milyen számban indulhat a júniusi Európa-bajnokságon és az augusztusi világbajnokságon” – mondta Danuta a válogatóval kapcsolatban.

Az olimpián indulóknak semmilyen felmérésen nem kellett részt venniük, automatikusan indulhatnak, indulniuk kell a világkupán, de a júniusi Európa-bajnokságra és az augusztusi világbajnokságra történő válogatás során, már nem élveznek semmilyen előnyt

Danuta Szegeden így 500 méter egyesben és a női kajak négyes tagjaként állhat rajthoz. Mint elmondta, jelenleg ezekre készül, ugyanakkor a válogatón mindenkinek egyesben és párosban kell kiharcolnia a részvételt és ezen eredmények alapján állnak össze a csapathajók.

„Elsősorban egyesben gondolkozom, aztán majd kiderül, hogy az ott elért teljesítményem mire lesz elég. Az 500 mellett szeretném magam kipróbálni 200 méteren is, de ez egy másfajta felkészülést igényel, mint amit eddig végeztem, szóval több idő kell az átállásra, majd meglátjuk, mit hoz a válogató ” – mondta Kozák.

A csapathajók összeállítása a tavalyihoz hasonló lesz, ennek értelmében az egyes és a páros alapján állítja össze  a négyest a kapitány. Azt azonban még nem tudni mennyire lehet „átjárás” egyes versenyzőknek a számok között, mert még nincs meg a világbajnokság versenyeinek időpontja.

Danuta elárulta, a felkészülés monoton munkája mellett, leginkább az alvás és a sütés kapcsolja ki igazán. „Nagyon szeretek sütni, de sajnos kevés alkalmam van rá. Ma mindenesetre csináltam egy mákos guba tortát, tojáshabbal. Főzni is szeretek, de sütni jobban, mert finomabb a végeredmény” – mondta az ötszörös világbajnok.

(Fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr315260818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása