MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta mindent megtesz, hogy jól érezze magát a kajakban

2013.08.13. 10:21 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato_2013.jpgKozák Danuta élete ötödik világbajnokságára készül. Az eddigi négy vb-jén öt arany-, és egy-egy ezüst-, illetve bronzérem a mérlege. Az idei év fő versenyén az augusztus 29. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő duisburgi világbajnokságon minden bizonnyal változik ez a mérleg, és reményeink szerint leginkább az aranyak száma.

Danuta keményen készül a vb-re, ugyanakkor az elmúlt héten egy pár napos vírusos, magas lázzal járó betegség átszaladt rajta, így a barcelonai vizes vb alatt, amikor lehetett, végig a televízió előtt ült. „Nagyon drukkoltam a vízilabdázóknak és az úszóknak is. Hosszú Katinka úszása nagyon tetszett. Szeretem nézni az atlétikát is, de ott sajnos nincs túl sok magyar érdekeltség. De a vízben mindenhogy jók vagyunk!” – mondta nem kis büszkeséggel a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, aki mostanra már teljesen jól van.

Az Újpest kiválósága elárulta, egyáltalán nem babonás, így egy-egy nagy verseny előtt sem kell semmi különös hóbortjára figyelnie. „Szerencsére nem vagyok babonás, igaz tudatosan kerülöm az ilyenfajta dolgokat. Nem szeretnék kialakítani rituálékat, mert úgy gondolom, könnyen visszájára sülhet el egy-egy kabala vagy berögződés”.

Ugyanakkor az elvégzett munka és az önbizalom mellett számos dologra figyelni kell, hogy jól érezze magát a kajakban. „Én szeretem magam kiszivacsozni vagy is inkább kipolifómozni, teszek belőle az ülésemre és a sarkam alá is, mert így kényelmesebb. A lapátomra pedig grippet és szigetelőszalagot teszek, hogy megfelelő vastagságú legyen, és hogy ne csússzon el rajta a kezem” – árulta el a szakmai titkait.

Elmondta, szereti, ha a felkészülés egésze nyugodt és kiegyensúlyozott körülmények között tud lezajlani. És az utolsó héten már fejben szereti, ha letisztul minden, és ilyenkor megpróbál már nem a kajakra, nem a verseny nehézségeire gondolni.
 
Az idei nyárból, elég sok mindenről le kellett mondania a vb-felkészülés miatt. „A késői világbajnokság miatt rossz, hogy a pihenés, nyaralás még messze van és majd maximum ősszel tudunk elmenni valahova. Ráadásul a Magyar Bajnokság majd csak a vb után egy héttel lesz megrendezve” – mondta Danuta arról, hogy az élsportolók élete sem olyan egyszerű.
 
Ugyanakkor semmi másért nem cserélné el a kajakozást, amely gyermekkori „szerelem” számára. Azonban arra a kérdésre, mi lenne az a sportág, amit szívesen kipróbálna, meglepő választ adott. „Nem tudom, hogy miért, de az íjászat vonz. Talán mert sok türelem kell hozzá, ami nekem nem nagyon van” – mondta nevetve az egyik legnyugodtabbnak és legkiegyensúlyozottabbnak tartott magyar sportoló.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr995457271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása