MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin élvezte a közös munkát Benedek Dalmával

2013.08.31. 11:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovács_janics.jpgKiválóan szerepel eddig a magyar kajak-kenu válogatott a Duisburgban zajló világbajnokságon, hiszen szinte minden egység döntős az 500-as, az 1000-es és a 200-as távokon. A sikeres szereplésből eddig kivette a részét Kovács Katalin is, hiszen párjával Douchev-Janics Natasával amely számban elindultak, mindegyikben kivívták a fináléba kerülést.

Az első szegedi válogató után hárman is búslakodtak a szegedi Maty-éren. Két olimpiai bajnok, Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina sem tudott helyet szorítani magának a montemor-o-velhói Európa-bajnokságra utazó csapatban, és Vad Ninetta, aki egyébként válogatót nyert K-2 1000 méteren, sem jutott ki a kontinensviadalra.

A második felvonásra fordult a kocka! Mindhárom versenyző már-már tökéletesen időzített: Szabó és Fazekas-Zur visszaszerezte helyét a női négyesben (sőt K-2 1000 méteren is ők indulhatnak, és Fazekas a váltóban is bizonyíthat), míg Vad Ninetta pályafutása során először lesz a felnőtt olimpiai csapathajó tagja, és a 200 méteres váltóban is szóhoz jut majd.

Mindössze egy versenyző lett nagy vesztese a vb-válogatóknak. Kárász Anna, aki az Európa-bajnokságon még rendkívül éretten sztrókolta a női négyest, a világbajnoki csapatba csak tartalékként tudott bekerülni. Így amíg az Eb-n Kárász, úgy a vb-n Vad ülhet az olimpiai bajnoki címvédő négyes hajójába. A két hölgy egyébként jól ismeri egymást, hiszen a tavalyi Európa-bajnokságon 1000 méter párosban együtt lettek ezüstérmesek

„Mindketten nagyon fiatalok még, de ennek ellenére is látszik, hogy nagyon tehetségesek” – mondta az egyik legtapasztaltabb magyar kajakos Kovács a két fiatalról. A harmincegyszeres világbajnok szerint mindkettejükben megvan az elszántság és az akarat ahhoz, hogy igazi nagy versenyzők legyenek.

Kovács elmondta, az Európa-bajnoki és a világbajnoki felkészülés során is mindkét fiatal roppant jól dolgozott, és ha a rutinosabbak tanáccsal látták el őket, azt igyekeztek megszívlelni. A háromszoros olimpiai bajnok az elmúlt időszakban a szerb színekben induló Benedek Dalmával készült és elmondta, roppant élvezte a közös munkát.

„Látszik rajtuk, hogy mindent megtesznek a sikeres szereplésért, és nem mások hátán akarnak feljutni a csúcsra” – mondta Kovács, aki Douchev-Janics Natasával 500, és 200 méteren száll harcba a világbajnoki aranyért.

Kárász tehát az Eb-n bizonyított, míg Vadnak a világbajnokságon lesz erre lehetősége, hogy aztán a vb után egy héttel, Szolnokon, az országos bajnokságon is megmutassák mire képesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr175485859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása