MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta a családdal töltődik fel a következő szezonra

2013.10.14. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgKozák Danuta egyelőre még élvezi a jól megérdemelt pihenését. Fárasztó szezonon van túl, melynek során többször is csúcsformában kellett lennie. Az eléggé elhúzódó szezon során a két hazai válogató mellett - melyek felérnek egy komolyabb világverseny döntőjével -, a nyár elején Európa-bajnokság, míg a végén világbajnokság is volt.

Danuta a hazai válogatók megnyerése mellett a vb-n is bizonyított, hiszen amiben elindult, abban aranyérmes lett, ez számokra lebontva három világbajnoki aranyat jelent. Az Újpest klasszisa az elmúlt héten Lengyelországban volt a testvérénél - édesanyja lévén lengyel származású -, többek között ott pihente ki a fárasztó évadot.

„A bátyámnál és a családjánál voltam Krakkóban. Velük próbáltam minél több időt eltölteni a rövid látogatás alatt. Gyerekeivel játszottam, és segítettem ahol tudtam. Már többször voltam Krakkóban, de még mindig tud valami újat mutatni a város. Sétáltunk a Wawel lábánál, voltunk múzeumban, megnéztük a város főterét és voltam Nowa Huta városrészben is” – mondta a lengyelországi kalandról.

Elárulta, a bátyja gyerekei nagyon aranyosak, és mivel egyébként is szereti a gyerekeket, a velük eltöltött idő nagyon jó volt, talán azt élvezte a legjobban. Danuta édesapja korábban kenuzott, így elkerülhetetlen, hogy otthon ne kerüljön szóba a sport. „Ritkán szakmázok a szüleimmel, ha észrevesznek valami hibát vagy rákérdeznek valamire, ami érdekli őket a témával kapcsolatban, akkor persze megbeszéljük, de alapvetően nem ez a fő téma” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok.

Danuta elmondta, leginkább család és az ottani ízek azok, amik legjobban hiányoznak számára Lengyelországból. „A felkészülés kezdetéig még egy rövidke nyaralás is belefér. Izraelbe utazunk és a pár napos nyaralásba megpróbálunk belezsúfolni minél több látványosságot és érdekességet” – mondta a nyolcszoros világbajnok, aki azt is elárulta, csak párjával, kettesben mennek nyaralni.

Utána pedig következik az alapozás, melyről már korábban elmondta, azon az úton haladnak melyen idén elindultak, hiszen az eredmények azt mutatják, jó úton járnak. Ennek ellenére biztos ki fognak próbálni új dolgokat is, hiszen jövőre is lesz Eb és vb, melyeken ismét bizonyítani szeretné, hogy nem csak Magyarországon, de a világon sincs nála jobb kajakos.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr35567812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása