MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta is hallhatta a tiszteletére írt Aranyszimfóniákat

2013.12.08. 15:52 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

danuta_sikerado.hu.jpgTalán még most sem szokta meg Kozák Danuta, hogy ő néz vissza ránk az elmúlt héten megjelent, Sport 2013 címlapjáról. A sportévkönyv az idei év jelentős eseményeit, történéseit eleveníti fel. Mint Danuta elmondta, érdekes volt a könyvátadó, és amellett, hogy hatalmas megtiszteltetésnek tartja, ugyanakkor furcsa és jó érzés életében először viszontlátni magát a címlapon.

A könyvből többek között azt is megtudhatják, hogy Danuta már gyerekkorában leírta és megfogadta magának, hogy olimpiai bajnok lesz. Ugyanakkor az is kiderül belőle, az olimpia után mondta róla egykori nevelőedzője, Simon Miklós, hogy technikailag olyan képzett, mint Lionel Messi a futballban. Messit eddig négyszer választották a világ legjobbjának úgy, hogy se világbajnoki se olimpiai bajnoki címe nincs. . .

De Danutát nem csak a könyvesboltokban, hanem az újságárusoknál is megcsodálhatjuk. Amíg a könyv címlapján olimpiai győzelme pillanatában látható, addig a Presztizs Magazin címlapján, mint egy igazi modell mosolyog vissza az egyébként is roppant csinos sportoló.

Az elmúlt héten a fotózás mellett azonban más jellegű kulturális esemény is történt az Újpest nyolcszoros világbajnokával. „A múlt héten vasárnap a Duna Palotába hívtak meg több olimpikon társammal együtt, ahol volt szerencsénk meghallgatni a Tommy Víg jazz zenész által komponált műveket, az Aranyszimfóniákat” – mondta Danuta.

A Víg Tamás néven született művész az 1956-os forradalom leverése után, tizennyolc évesen szökött Amerikába. Néhány év alatt a legnagyobbak közé került, Játszott Quincy Jonesszal, kísérte Judy Garlandot, vagy Woody Allent. Komponistaként és előadóként is élő legenda a dzsessz szülőhazájában, ezúttal a londoni magyar győztesek előtt tiszteleg legújabb szerzeményeivel az örökifjú dzsesszfenomén

"A négyesnek az AranyLányok az egyesnek az Aranyos Danuta címet adták. Minden zeneszám előtt Weiner Sennyey Tibor felolvasta az erre az alkalomra írt verseit, míg a mű alatt Darab Katalin balett táncos és Ruttka Ferenc festőművész emelte a hangulatot” – mondta Danuta a nem mindennapi kulturális bemutatóról.

A zeneszámok után pedig Nébald György kihívta az Olimpikonokat a színpadra egy rövid értékelésre. Mint Danuta elmondta, érdekes volt, meghallgatni zenében az olimpiai döntőket, és egy kicsit átélni újra az akkori érzéseket.

"Az esemény végén pedig mi is csörgőt ragadtunk és próbáltunk a ritmusban maradni a mögöttünk játszó zenészekkel” – mondta Danuta, aki őszintén elismerte, egyelőre marad a kajaklapát mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr265681735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása