MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Jelenleg azt érzem, hogy minden kerek az életemben

2014.01.12. 08:31 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovács_janics.jpgKovács Katalin karácsony előtt egy héttel jelentette be, hogy júniusra várja első gyermekét. Ezek után nem meglepő, hogy élete legboldogabb karácsonyán van túl. Elmondta, megváltozott az élete, de így is tökéletesnek érzi és még egy nagy utazást is bevállal a szülés előtt.

„Minden rendben velünk, jól érzem magam. Ebben biztos szerepet játszik az is, hogy még most is naponta legalább egyszer sportolok. Ez többnyire úszást, vagy kondizást jelent. Szerencsére edzőm Csipes Ferenc minden napra kitalál valami újdonságot” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok.

„Azt érzem a Ferin, hogy megértette, amikor az év elején azt mondtam, hogy tényleg pihenni, feltöltődni szeretnék. Ennek megfelelően állította és állítja össze az edzésprogramot, szerencsére nem foglalkozik annál többet a terhességgel, mint amit kell” – mondta Kovács arról, mennyire figyel rá edzője.

Kovács a hét végén a világ másik felére utazik, ennek köszönhetően mozgalmasan telnek a napjai. Mint elmondta, ahogy a legtöbb embernek, számára is felgyülemlettek az utazások előtti elintézni valók. 

„Először Malajziába megyünk, ahol a nővérem dolgozik, őt és a családját látogatjuk meg. Utána pedig hosszas szervezés után Ausztrália felé vesszük az irányt, ahol remélem személyesen is láthatom nagy kedvencemet Novak Djokovicot az Australian Openen” – mondta Kovács.

Két hetet töltenek Ausztráliában, ahonnan február elején jönnek haza, majd egy pár napra még Szlovákiába is „átszaladnak” síelni. Természetesen ezekről az utazásokról egyeztetett orvosával, aki támogatta őt. „Ez nem véletlen, hiszen most még lehet utazni, a terhességnek az eleje és a vége, az első és az utolsó 3 hónapban is a legnehezebb. Egyébként is az ausztráliai út, már a nyár közepén eldőlt, még viccelődtem is vele, milyen jó lenne nagy hassal odautazni” – mondta nevetve a csinos kajakos.

"Jelenleg azt érzem, hogy minden kerek az életemben, és nagyon nagy várakozással vagyok a nyárral kapcsolatban. Időbeosztásban, életvitelben megváltozott az életem. Az egyik legfurcsább, hogy hosszú évek után idén először nem megyek edzőtáborba. Ez egy rendszer volt az életemben, ami most elmarad. Ennek ellenére nagyon jó érzéssel tudok a nyárra gondolni” – mondta Kovács, akinek jelenleg az okozza a legnagyobb örömöt, hogy szemmel láthatóan elkezdett gömbölyödni a hasa.

A harmincegyszeres világbajnok elmondta, egyre inkább helyesnek érzi azt a döntést, hogy meg kellett állnia, hogy feltöltődjön. „Sok mindennel fel lehet töltődni a jövőt illetően, de úgy gondolom ez a terhesség az, ami 100 százalékban fel tud tölteni, hogy sikeres tudjak lenni a jövőben” – mondta Kovács, aki egyáltalán nem zárja ki az olimpiai szereplést, és jelenleg valószínűnek tartja, hogy visszatér a 2016-os Rio de Janeiró-i játékokra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr235753874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása