MOL csapat Kajak Blog

Az elnök szerint a lányok minden aranyat elhoznának Londonból

2012.01.18. 09:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Baráth Etele a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke a sportnapilapnak nyilatkozott abból az alkalomból, hogy az év elején sorra veszik a legjelentősebb sportágakat az elmúlt év és a londoni olimpia fényében.

„Úgy gondolom, hogy a kvóták tekintetében kifejezetten jól állunk. Ezt szerencsére már több olimpia előtt megtapasztalhattuk. Jelenleg még két kvóta nincs meg, mindkettő a kenusoknál. Ha ezt vesszük figyelembe, akkor egy-két lyuk még van az olimpiai csapatban, de nincs okunk aggódni” – mondta a hazai szövetség első embere.

Véleménye szerint nem kell ettől megijedni, hiszen nincs olyan ország, amely mindig, mind a három szakágban topon tud lenni. Ugyanakkor a tavalyi év utánpótlás eredményei azt mutatják, hogy vannak ígéretes fiataljaink, így a jövő szempontjából is nyugodtak lehetünk.

„Kenuban Vajda Attila győzelme elfedi, hogy a szakág többi számában nem voltunk jók. A lányok pazar teljesítményt nyújtottak, az eredmények és a kvóták szempontjából is hoztak mindent, amit lehetett. A férfi kajakosok elsősorban a kvótaszerzésre összpontosítottak, és ebből a szempontból ők is meghozták, amit kellett” – értékelte röviden a tavalyi év eredményeit Baráth.

Emellett külön kiemelte, hogy a szövetség a szervezés és az irányítás rendszerét egyaránt megújította, és a szakmai munkában - új edzésmódszerek, megújult egészségügyi háttér
- is új impulzusok kerültek. Ezen változások zökkenőmentesen lezajlottak és ennek köszönhetően sportszakmai szempontból kiemelkedő évet zárhattak.

Az elnök úgy véli, vannak országok, amelyek kizárólag 1-2 számra koncentrálnak, abban hozzák fel a versenyzőiket. Ezt jól mutatja, hogy Pekingben a 12 számban, kilenc ország versenyzői diadalmaskodtak. Ezzel szemben mi most is mindhárom szakágban, legalább 2-2 számra koncentrálunk.

Baráth szerint a férfi kajakosoknál a négyesben és a párosban reménykedhetünk, egyesben nehéz lenne most nyerni. Ugyanakkor az ifik eredményeinek tükrében, a 2016-os olimpián már ebben a számban is eredményesek lehetünk.

„Én pesszimista vagyok, de így is 2 arany, valamint 1-1 ezüst és bronzérem megszerzésében bízom Londonban. De a lányok előtt ezt nem merem így elmondani, mert ők valószínűleg mindent elhoznának. Csodálatos képességű kajakos hölgyeink vannak, akik bármire képesek, de rajtuk kívül a másik két számban is több helyezésünk lehetséges” – mondta a londoni ötkarikás játékokkal kapcsolatban.

A női szakág a szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságon is remekelt, hiszen a négyes (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma) zsinórban harmadszor nyert, míg Kovács Katalin Kozákkal 200 méteren is vb-t nyert. De mellettük a szülés után visszatért Janics Natasa és a két vb-címével az Év sportolója címet is megnyerő Csipes Tamara is világklasszis, így az összetételtől függetlenül, valóban minden számban esélyesnek számít a magyar hajó.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr883572126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása