MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta egy hét alatt három kitüntetést is kapott

2012.09.19. 09:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti(1).jpgKozák Danuta – mint a magyar küldöttség legeredményesebb tagja – két aranyéremmel tért haza a londoni olimpiáról. A Honvéd 25 esztendős klasszisát, azóta is számos rendezvényen és fogadáson köszöntötték, de minden bizonnyal a hét elején tartott két esemény volt az, amelyiket talán a legjobban várta.

Hétfőn a Hadtörténeti Múzeumban köszöntötté azt a tíz sportolót, akik a londoni játékokon aranyéremmel zártak és így tagjai lettek az Olimpiai Bajnokok Klubjának.

Ez azonban nem az első kitüntető címe volt Danutának, hiszen a múlt héten Hende Csaba, honvédelmi miniszter a budapesti Stefánia Palotában köszöntötte a Budapesti Honvéd Sportegyesület és a Magyar Honvédség kötelékébe tartozó élsportolóknak. Danuta mellett a kitüntetettek között volt Kovács Katalin, Szilágyi Áron, Marosi Ádám és Sidi Péter is.

„Mindaz, amit tettek, a sportra irányítja a figyelmet. A sport megtanít a napról napra következetesen elvégzett munkára, arra, hogyan kell helytállni megmérettetés idején. Megtanít a közösség erejére, "arra, hogy összetartozunk. Ez olyan élmény, amely erősen összekapcsolja az embereket, függetlenül attól, mit gondolnak a politikáról, és hogyan látják a világot” – mondta a miniszter.

Kedden pedig Országház kupolatermében köszöntötték és tüntették ki az ország vezetői a XXX. nyári olimpiai és a XIV. paralimpiai játékokon érmet szerzett magyar versenyzőket.

Az olimpiai aranyérmesek közül a kajakozó Kozák Danuta, a hosszútávúszó Risztov Éva, továbbá a tornász Berki Krisztián, a kalapácsvető Pars Krisztián és a kardvívó Szilágyi Áron, valamint a kajakpáros tagjai, Dombi Rudolf és Kökény Roland egyformán a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét (polgári tagozat) vehették át, az úszó Gyurta Dániel a Magyar Érdemrend Középkeresztje (polgári tagozat), míg a női kajaknégyesből Kovács Katalin a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal (polgári tagozat) elismerésben részesült. A kvartett további három tagja, Kozák, továbbá Fazekas Krisztina és Szabó Gabriella a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét (polgári tagozat) kapta meg.

A felkészítésben résztvevő szakemberek közül Kiss Lászlót, az úszók szövetségi kapitányát a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével jutalmazták, a kajak-kenusok kapitánya, Storcz Botond a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal, míg hárman, Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke, Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Anatolij Petrov úszóedző a Magyar Érdemrend Középkeresztje (polgári tagozat) elismerést vehette át.      

A londoni nyári olimpiáról a magyar csapat nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel, a paralimpiáról két arany-, hat ezüst- és hat bronzéremmel tért haza.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr394787287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása