MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Az edzéseken kívül szinte csak eszem és alszom

2013.03.26. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgKozák Danuta jelenleg a Rómától nem messze lévő Sabaudiában készül az idei szezonra. A kajak-kenu válogatott egy része Spanyolországban, mások Kubában készülnek a szezonra, az év elején az Újpestbe szerződő kétszeres olimpiai bajnok kajakos Olaszországot választotta a meleg vizes táborozás helyszínéül.

A londoni olimpia egyetlen magyar kétszeres aranyérmesének szüksége is van a megfelelő alapozásra, hiszen az elmúlt napok eseményeinek fényében, igen jelentős erőpróba lesz már a részvételt is kiharcolni a júniusi portugáliai Európa-bajnokságra illetve az augusztusi duisburgi világbajnokságra.

Az elmúlt héten ugyanis a négyessel olimpiai aranyat szerző Fazekas-Zur Krisztina is bejelentette, hogy a legfőbb célja az 500 egyes, idén elsősorban erre a számra összpontosít. Amellett, hogy a válogatókon egyébként is először egyesben kell bizonyítania mindenkinek, Fazekas úgy véli az egyes indulás jogát is ki tudja harcolni.

Ez azonban nem lesz egyszerű, hiszen Danután kívül Kovács Katalinnal, Szabó Gabriellával és az elmenő-visszatérő Janics Natasával is fel kell vennie a harcot. Ugyanakkor van olyan szegmense az életnek, ahol Kozák és Fazekas „egy hajóban evez”.

Ez pedig a Bajnokok Útja Alapítvány, amelyet Fazekas-Zur hozott létre. Ennek a kezdeményezésnek a lényege, hogy a fiatalok lássák, ha valaki kitűz egy célt, azért érdemes küzdeni, bármilyen akadály is áll az útban. Eddig már olyan sportolók csatlakoztak hozzá, mint Kammerer Zoltán, Fazekas Nándor, Lőrincz Tamás és Tápai Szabina, de az elmúlt év legjobb kajakosának választott Kozák Danuta is ígéretet tett arra, hogy csatlakozik hozzájuk.

Jelenleg azonban egy roppant kemény edzőtáborozáson vesz részt. Az első heti felvezetés és erősítés után, most már a kajakozáson van a fő hangsúly. „Annyit dolgozunk, hogy az edzéseken kívül szinte csak eszem és alszom, semmi másra nincs energiám. Kikapcsolódásnak annyi jut, hogy esetleg megnézek egy filmet, de többnyire ezeken is elalszom, annyira hulla vagyok. ” – mondta érdeklődésünkre Danuta.

Kikapcsolódásra egyébként sincs sok lehetőségük, hiszen nem nagyon mozdulnak ki a városból. A 25 esztendős klasszisnak nem is ezzel van a legnagyobb problémája. „Szinte állandóan nagy szél van, ami a mi (kajakosok, kenusok) fő ellenségünk és ez sokat kivesz belőlem, hiszen így egy adott táv leevezése szinte kétszer annyi energiát vesz ki belőlem, mint szélcsendes időben” – mondta az edzőtáborozás „legrosszabb részéről”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr455172351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása