MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta a NELO központjában hatalmas méretben látta viszont önmagát

2013.11.24. 10:07 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgKozák Danuta az elmúlt egy hetet Portugáliában töltötte, ahol a NELO hajógyártó cég meghívásának tett eleget. A Villa de Condéban töltött napok szakmailag nagyon sokat jelentettek számára, hiszen miközben ő már elkezdte a felkészülést a gyártónál próbálnak számára minél tökéletesebb hajót előállítani.

„Egy hetet töltöttünk Portugáliában, ahova hajót, lapátot, és a hajó beállításait mentünk ki tesztelni. Az első napokban szerencsére „kísérőnk” is akadt, hiszen együtt voltunk Vajda Attilával, aki már sokadszorra volt a gyártó meghívottja, és aki mindent megmutatott” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok Kozák arról, miért is utaztak ki.

Az idei Duisburgi világbajnokságon három aranyérmet szerző kajakos számára a legkellemesebb meglepetés az volt, hogy az olimpiai bajnokok molinója díszíti a falakat. Így Vajdával mindketten kint vannak hatalmas méretben a még hatalmasabb hajócsarnokban.

A NELO vállalat 1978ban jött létre Portugáliában. A kezdetekkor a gyár nem volt több mint 50 m2, ahol az alapító, Manuel Ramos saját magának készített hajókat. Mára a világ egyik legnagyobb, és minden kétséget kizáróan az egyik legjobb vállalata lett; a jelenlegi gyár több mint 2500 m2 és 50 alkalmazottat foglalkoztat. A kajakok és kenuk mellett evezős hajókat is forgalmaz Stelph Racing márkanév alatt.

„A tesztelések során különböző mérőműszerek megtámogatásával próbáltuk megtalálni az én technikámnak megfelelő eszközöket és beállításokat. Illetve kipróbálhattuk a legújabb fejlesztési prototípusokat is” – mondta Kozák arról, hogy a gyárban szinte lesték minden gondolatát, kívánságát.

Danuta elmondta, szerencsére Portugáliában ragyogó idő volt, az itthonitól pár fokkal magasabb hőmérsékletben és napos időben komolyabb beöltözés nélkül is tudott evezni. „Hétfőtől viszont "behúzzuk" a hajókat és megkezdjük a téli alapozást” – mondta az Újpest klasszisa, ami esetében elsősorban futást, úszást és konditermi edzéseket jelent.

Danutának azért kikapcsolódni is volt ideje, hiszen még az elutazása előtt Nickelback koncerte volt, ami saját bevallása szerint, élete eddigi legjobb koncertélménye volt. Ez már csak azért is nagy elismerés tőle, hiszen köztudott, hogy Dana a hangos bulik helyett ő inkább a csendesebb kikapcsolódás híve.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr15653136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása