MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Szeretem a kemény edzéseket

2011.02.05. 19:44 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos Kovács Katalin teljes erővel készül az idei szezonra. Tisztában van vele, hogy idén a belgrádi Eb mellett, az év fő versenye a szegedi világbajnokság, amely egyben kvalifikációs verseny is a londoni olimpiára.

„Rengeteget edzünk, nagyon fáradt vagyok. Ha tehetném, legszívesebben kihagynám a délutáni edzést, jelenleg nagyon nem kívánom” – mondta a huszonkilencszeres világbajnok pénteken.

Kovács szerint a múlt hét kicsit lazább volt, de most alaposan meghajtják őket. Az előző héten hétfőn és pénteken se volt edzés, így most nehéz visszarázódni a napi két tréningbe. A múlt heti „lazításra” egyébként szükségük volt, és ez már a korábbi felkészülések során is így zajlott, 3-4 hét kemény edzés után mindig jött egy „lazább” hét.

„Szeretem a kemény edzéseket, mert utánuk mindig olyan jó érzés tölt el. Néha a konditeremben is úgy érzem meghalok, de a végén mégis olyan jó kedvem lesz” – mondta az egyébként is mindig mosolygós klasszis.

A jelenlegi edzések egyébként nem sok jó kedvre adnak okot, hiszen a konditermi erősítéseken kívül futás és úszás szerepel a programban. Kovács immár több mint egy évtizede éli át ugyanezeket a kínokat az edzőtáborokban, de most még ő is azt mondja, olyan kemény munkát végeztek az elmúlt hetekben, hogy még neki is sok volt.

Ezek után talán érthető, hogy a hétvégére sem tervez semmi extra programot. „ A hétvége a családé és a pihenésé, talán egy kis csajos program fér bele. Nagy buliról azonban szó sem lehet, mert jövő héten kezdődik elölről az erőltetett menet.

Ez még két hétig tart, utána három hétre Törökországba – egészen pontosan Antalyába - utaznak edzőtáborba, ahol végre a kajak is előkerülhet, és a mínuszok helyett kellemesebb hőmérsékletben készülhetnek. Így talán egy kis buli is belefér majd, főleg, hogy az edzőtáborozás ideje alatt lesz a jelenleg hullafáradt klasszis szülinapja.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr452640844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása