MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin pert nyert az MTK ellen

2011.04.11. 21:54 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin jelenleg ugyan Törökországban edzőtáborozik, de legutóbb itthon érte őt olyan örömhír, ami után valószínűleg Antalyában is jókedve lett. A népszerű kajakos ugyanis másodfokon is pert nyert korábbi klubja az MTK ellen.   

A klub még 2008-ban, a pekingi olimpia előtt indított fegyelmi eljárást ellene, mondván: cserbenhagyta az egyesületet és a válogatókon nem olyan összetételű négyesben vett részt - Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával -, amelyben MTK-s versenyzők voltak.

Kovács mellett akkor még Paksy Tímea és Fazekas Krisztina állt az MTK alkalmazásában, a klub álláspontja szerint velük kellett volna rajthoz állnia, ő viszont - miután elhagyta Fábiánnét - Janics Natasát, Kozák Danutát és Szabó Gabriellát választotta. Kovács később egy-egy arany- és ezüstéremmel, valamint negyedik hellyel a magyar küldöttség legeredményesebb tagja volt Pekingben. Az MTK ennek ellenére prémiummegvonással büntette.

Kovács már az elsőfokon is nyert, mint a Fővárosi Bíróság 2009. szeptemberi ítéletében kiemelte: "Köztudomású tény, hogy 2008 áprilisában Kovács Katalin és akkori edzője szakítottak egymással, így erre 2008 júniusában az MTK a fegyelmi eljárását nem alapozhatta. Azt a fegyelmi eljárási szabályzatot, amelyen a fegyelmi határozat alapult, csak 2008. május 28-án fogadta el az MTK elnöksége, így ennek rendelkezéseit nem alkalmazhatták volna az eljárás során. Ráadásul a kiszabott fegyelmi büntetést még ezen utóbb elfogadott fegyelmi szabályzat sem ismeri."

„Jogszerűtlen volt az MTK által indított fegyelmi eljárás és a prémiummegvonás is. Ennek értelmében a fegyelmi eljárást megsemmisítették, és még az elmaradt prémium miatt benyújtott indítványunkat is jóváhagyták” – mondta Dr. Fábry György Kovács ügyvédje.

Véleménye szerint teljesen egyértelmű volt a jogszabályi háttér, és miután a fegyelmi miatt indított pert megnyerték, megnyílt a lehetőség, hogy az elmaradt prémiumhoz is hozzájussanak. Fábry elmondta, milliós tételről van szó, melyet az MTK-nak a döntés értelmében a kézhez vételtől számítva 15 napon belül fizetnie kell, amennyiben ezt nem teszi meg, akkor törvényes úton behajtják rajta a tartozást.

Fábry magánemberként úgy nyilatkozott, felháborítónak tartja a klub korábbi döntését, hiszen mint az iratokban is szerepelt, a valaha volt legeredményesebb kajakossal csinálták meg ezt a nem túl sportszerű lépést.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr512818750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása