MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin nem szereti a rossz időt

2011.04.19. 18:17 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin kétszer három hetet töltött Törökországban, de nem nyaralni volt, hanem egy kemény felkészülésen van túl. Remek időben, kiváló körülmények között készülhettek az idei szezonra.

„Nagyon jó volt kint, de a végén már hiányzott a család, a barátok és a kutyáim. De leginkább anyukám rakott krumplija. Most, hogy hazajöttünk, viszont már visszamennék, mert ott sokkal jobb idő volt. Amióta itthon vagyunk, folyamatosan fúj a szél, ami nekünk az egyik legnagyobb ellenségünk” – mondta a huszonkilencszeres világbajnok kajakos.  

Nem is a megfázás miatt rossz a hűvös idő és az erős szél, de az oldalszélben sokkal könnyebben meghúzódhatnak, ami több napos kiesést jelenthet, ezt pedig most a válogatók közeledtével senki nem engedheti meg magának.

A válogatóig tényleg nincs már sok hátra, és mint a kétszeres olimpiai bajnok elmondta, az olimpiai számokon lesz a hangsúly, és mint azt már korábban is tudták, mindenkinek egyesben kell teljesítenie először, csak utána ülnek össze a csapathajók.  

„Sokszor gondolok a 2006-os szegedi világbajnokságra, amikor párosban és négyesben nyertünk meg minden számot, de eszembe jut a 2002-es Európa-bajnokság is, amikor egyesben diadalmaskodtam két számban is”. 

Kovács tisztában van vele, hiába eddigi pályafutása és számos kiemelkedő eredménye, nincs kiváltságos helyzetben, de mint mondta, nem is akarja, hogy kivételezzenek vele. „Az edzőnk mindenkit meghallgat, de az én véleményem ugyanannyit ér, mint bármelyik másik versenyzőé”. 

Ugyanakkor eredményei és szépsége miatt sokadszor is ő lesz egy hazai világverseny reklámarca. Kovács volt már képregény és akcióhős, ezúttal azonban „rock-zenész” lett a szegedi kajak-kenu vb promóciós fotózásán.  

„Nagyon jól éreztem magam a fotózáson, pedig amikor odaérkeztem és láttam mit kell csinálni, kicsit féltem. De olyan profi stáb volt velünk, a sminkesektől a fotósokig, hogy a végére szinte olyan volt, mint egy nagy buli” – elevenítette fel a múlt heti fotózást, amelyen a kenus Vajda Attilával vett részt.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr992840328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása