MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Anyukám elszántságát irigylem

2011.04.28. 23:35 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

 

A hétvégén Anyák Napja, ami Kovács Katalin életében is jelentős esemény, hiszen élete példaképének tekinti édesanyját. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos elmondta, édesanyjától leginkább elszántságát irigyli.

„Anyu nagyon elszánt, mindig véghezviszi, amit akar. Kitart az érvei mellett és addig nem nyugszik, amíg nem neki lesz igaza” – mondta édesanyja legirigyeltebb tulajdonságáról. Arra a kérdésre, hogy mi van akkor, ha véletlenül nincs igaza a mamának, a csinos kajakos nevetve csak annyit mondott: „Anyunak mindig igaza van!”

Kovács egyébként úgy véli, hogy bármennyire is irigyli édesanyja tulajdonságát, ős is leginkább elszántságának köszönheti kiemelkedő sportsikereit. Egyelőre még nem tudja, mivel lepi meg édesanyját, de nem is akarja megkérdezni, mert jó anyukához méltóan, úgy is azt mondaná, neki a legnagyobb ajándék, ha ott vannak a gyerekei.

Kovácsot saját bevallása szerint egyelőre még nem érintette meg az anyaság olyan mértékben, hogy mindent alárendeljen. „A pekingi olimpia után gondoltam rá, hogy itt lenne az ideje, de nem éreztem azt, hogy ez áll az életemben az első helyen. Úgy pedig nem szabad, mert akkor a gyerekkel teszek rosszat” – vallotta be.

Egyelőre korábbi párosbeli társa, Janics Natasa áldott állapota sem ingatta meg elhatározásában, úgy gondolja, mindennek eljön majd a maga ideje.

„Natasának jó pillanatban jön a baba, ő már felkészült és eldöntötte magában, hogy neki most ez a legfontosabb dolog az életében. Nekem ez még nem jött el, és nem tudom, mikor jön a pillanat”.

Kovács azért nincs gyerekek nélkül, hiszen testvére gyermekei nagyon szeretnek vele lenni. Azt azonban cáfolta, hogy azért, mert kényezteti őket. „Nem kényeztetem, úgy gondolom teljesen racionálisan bánok velük. Szerintem, ha egy gyereket elkényeztetnek, csak vele szúrnak ki, mert a későbbiekben emiatt sok csalódás érheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr132863371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása