MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalint még mindig szereti az edzéseket

2011.08.11. 09:01 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Alig több mint egy hét van hátra a szegedi MOL Kajak-Kenu világbajnokságig. A huszonkilencszeres világbajnok Kovács Katalin természetesen nagy erővel készül, hiszen az év hazai legjelentősebb sporteseményén négy számban is rajthoz áll.

„Az utolsó héten már csak „pályákat megyünk”, hiszen ilyenkor már csak a gyorsításon, a megfelelő taktika kidolgozásán van a hangsúly. Nem ez az első felkészülésem, de szerencsére még mindig szeretem, bírom. Persze nem azt mondom, hogy az év 365 napján edzeni akarok” – mondta nevetve Kovács.

Úgy érzi, eredményes felkészülésen vannak túl, most már csak jó időket kell menniük. A kétszeres olimpiai bajnok nem akart előzetes esélylatolgatásba belemenni, de úgy véli, valamennyi női számban lehet nagyot alkotni, azonban el is lehet bukni őket.

„Sok múlik azon, hogy a verseny napján ki hogyan kel fel, miként sikerültek számára az előfutamok, és azok után hogyan, milyen hangulatban száll ki a hajóból. Az előrejelzések alapján szerencsére az időjárás kegyes lesz és az egész hétvégén jó idő várható” – mondta Kovács, aki számára fontos a napos idő, mert korábban beismerte, „napelemmel működik”. 

Ugyanakkor sokat jelent majd számára az is, hogy több ezer ember szurkol neki és a többi magyar versenyzőknek. A kétszeres olimpiai bajnokot ez kifejezetten feldobja, örül annak, hogy örömöt okozhat olyan embereknek, akik neki szurkolnak. 

Erről már korábban többször meggyőződhetett, hiszen Szegeden már 1998-ban is nyert aranyat a női négyes tagjaként. A 2002-es Európa-bajnokságon három aranyat akasztottak a nyakába, majd a 2006-os vb-n hat számban indult és ugyanennyi aranyat lapátolt össze. 

Ezúttal „csak” négy aranyat nyerhet, azonban nem tervezi, hogy siker esetén valamilyen különleges ünneplést rendezne. Mint mondja, a spontán dolgokat jobban szereti, korábban ha valamit megszervezett, soha nem sikerült olyan jól, mint a spontán ünneplések.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr903145305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása