MOL csapat Kajak Blog

Furcsa ez a felhajtás, de hozzá tudnék szokni

2011.08.22. 13:49 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A szegedi MOL kajak-kenu világbajnokság talán legnagyobb meglepetését a Tóth Dávid, Kulifai Tamás összeállítású férfi kajak páros szerezte, amely a kajak kettesek 500 méteres számában szerzett világbajnoki címet.

A friss világbajnokok a győzelmük utáni első sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt félévben még bulizni sem voltak, annyira készültek a világbajnokságra. Még a győzelem után sem engedték el magukat, de a záró banketten valószínűleg már önfeledten tudnak majd ünnepelni.

„Egyelőre még furcsa nekem ez a felhajtás, mi velünk történik a győzelem óta. Furcsa, de nagyszerű érzés, hozzá tudnék szokni” – mondta az MTK-s páros idősebb tagja, a huszonhat esztendős Tóth.

Öt évvel fiatalabb társa szerint egészen más habitusuk van, de ennek ellenére remekül kiegészítik egymást. Abban azonban egyetértenek, hogy bár kívülről roppant szorosnak tűnt a verseny, ők már 50-60 méterrel a cél előtt érezték, csak ők nyerhetik.

Edzőjüket Fábiánné Rozsnyói Katalint is meglepték sikerükkel, a számos világ és olimpiai bajnokot kinevelő mesteredző azonban megdicsérte tanítványait. Ez furcsa is volt számukra, hiszen az elmúlt egy év alatt, talán ha 4-5 alkalommal mondott dicsérő szavakat a teljesítményükre.

„Megörültünk, amikor megtudtuk, hogy Kati néni lesz az edzőnk. Tudtuk, hogy bármit is csinál, azt a mi érdekünkbe teszi. Maximalista, de tudjuk, hogy jót akar” – mondta Tóth. A páros tavaly ült össze először és egy év közös munkával jutottak el oda, hogy világbajnoki címet szereztek.

A folytatásban egy hónap pihenő következik számukra, amelynek folyamán Kulifai Görögországba utazik a barátnőjével, míg Tóth még nem tudja merre viszi az útja, hiszen barátnője a ritmikus gimnasztika válogatott erőssége, és hamarosan ő is világbajnokságra utazik és arra készül.

„Tudjuk, hogy a szám, amiben nyertünk, nem olimpiai szám, de a jövőben ráfekszünk az 1000 méteres távra és ott próbáljuk meg kiharcolni a részvételt. Ebben valószínűleg a Dombi-Kökény páros lesz a legnagyobb riválisunk” – mondta Tóth a jövőbeni terveikről.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr583170338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása