MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin kézsérülése miatt a Lovas Világkupát is kihagyja

2011.12.01. 15:07 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin az elmúlt hetekben nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni. Aki ismeri őt, az tudja, hogy ez nem is fizikai, inkább lelki gondokat okozott számára, hiszen soha nem menekült el a munka elől. 

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos még október közepén esett el kerékpárral a balatoni edzőtáborozás során. Az orvosok akkor háromhetes kihagyást mondtak, de ez kissé elhúzódott, így késve tudott csak bekapcsolódni az olimpiai felkészülés alapozó időszakába és sokáig nem is tudott teljes intenzitással edzeni. 

A hét elején azonban már ő is teljes értékű munkát végzett és a hétfői pár órás napsütésnek köszönhetően hajóba is szállhatott és hosszú idő után evezhetett. „Nagyon örültem a jó időnek, annak meg különösen, hogy végre evezhettem. Nagyon jól esett a mozgás, már igazán hiányzott” – mondta Kovács, aki idén három Európa-bajnoki és két világbajnoki címet szerzett. 

Az edzések mellett hetente háromszor kell még gyógytornára járnia, de érzi, hogy keze egyre jobb állapotban van és hamarosan ugyanolyan munkát végezhet, mint a többiek. Profizmusára jellemző, hogy a bajban is megtalálta a kapaszkodót, és belátta, ha már „meg kellett” sérülnie, inkább most, mint a felkészülés végén vagy a válogatók előtt. 

A sérülés miatt azonban elég egyhangúan teltek a napjai, hiszen a kezét nem erőltethette, így számára csak a futások egyhangúsága maradt. 

Az edzések monotonsága mellett külön felüdülést jelentett volna számára a hétvégi Lovas Világkupán való indulás, de ezt legnagyobb sajnálatára le kell mondania. Pedig a szervezők minden eddiginél nagyobb show-t ígérnek a Papp László Sportarénában december 2. és 4. között sorra kerülő látványos viadalon. Ennek köszönhetően a rendezvényen számos művész és sportoló is elindul, és indult volna a népszerű kajakos is. 

„Sajnos kihagyom ezt a látványos versenyt, nem tudok elindulni rajta. Orvosilag nem megengedett, és én is úgy érzem, nem tenne jót, egy újabb sérülés. Márpedig ahhoz erő és száz százalékos kéz kell, hogy a lovakat megfogjam egy-egy kanyarban” – mondta az ötödik olimpiájára készülő Kovács.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr273429118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása