MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin három hétig Törökországban készül az olimpiára

2012.02.24. 07:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos Kovács Katalin a hétvégén három hétre Törökországba utazik. A népszerű kajakos azonban nem pihenni, hanem a már megszokott – és az előző években bevált – Antalyában edzőtáborozik. Csipes Ferenc vezetésével összesen hat versenyző vesz részt az edzőtáborozáson. 

„Nagyon, de nagyon várom már az edzőtábort, hogy miként fogok evezni. Amikor ősszel megsérült a kezem, utána már nem tudtam lapátot fogni mire pedig teljesen meggyógyult, beköszöntött a tél, így maradt számomra a futás és az edzőterem. Most végre ismét vízre szállhatok” – mondta Kovács. 

Örül, hogy ismét Törökországba mennek, mert ismeri és szereti is a helyet, és ennek köszönhetően nem kell új dolgok megismerésére pazarolni az energiáit. Úgy gondolja a felkészülés és az edzések se lesznek sokkal másabbak a megszokottnál csak azért, mert olimpia lesz, abban azonban biztos, hogy mindenki nagyon odateszi majd magát.  

„Örülök, hogy végre jó időben és vízen edzhetünk. Itt van már az ideje, mert három hónap múlva már válogatók lesznek, és addigra mindenki szeretne csúcsformába kerülni. Ez a három hónap lehet, hogy soknak tűnik, de mi tudjuk, hogy szinte „mindjárt” itt lesz” – mondta a harmincegyszeres világbajnok.  

Kovács elismerte, annak ellenére, hogy nem volt vízen, az elmúlt hetekben nagyon kemény munkát végzett, aminek eredményeként el is fáradt egy kicsit, így jól jött neki az indulás előtti pár napos pihenő. (Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ilyenkor nem csinál semmit, de nem a legnagyobb terhelést kapja.) 

„Annak ellenére, hogy az újabb –januári – sérülésem és az azt követő műtét miatt egy hetet kihagytam, nagyon komoly munkát végeztünk már idáig is ebben az évben, de sajnos csak szárazon. Talán ezért is várjuk mindannyian a törökországi három hetet”. 

Törökország egyébként jó „kabala” is lehet számára, hiszen tavaly is itt készült fel a szezonra, melyet végül három Európa-bajnoki és két világbajnoki címmel zárt. Idén az olimpia azonban minden más versenyt „elnyom”, és a szakemberek szerint nem elképzelhetetlen, hogy a magyar női kajakosok akár valamennyi számban diadalmaskodhatnak Londonban.  

Ebben pedig a születésnapját a tavalyi évhez hasonlóan ismét Törökországban töltő klasszis, - egy sikeres felkészülés után - valószínűleg főszerepet játszhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr964187374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása