MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalinnak továbbra sincs szerencséje az időjárással

2012.04.03. 08:56 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin – egy hét megszakítással - február eleje óta Törökországban edzőtáborozik. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos az előző évekhez hasonlóan Antalyában készül az idei szezonra, annak is két legfontosabb versenyére, a májusi szegedi válogatóra, és annak sikeres megvívása után a londoni olimpiára.

Csipes Ferenc vezetésével hat kajakos hölgy vesz részt az edzőtáborozáson, és Kovács elmondása szerint az a hosszabb résztávokat egyre inkább tarkítják a rövid, gyorsító etapok. Naponta két, olykor három edzés van a programban, így sok idejük nem is marad, hogy kikapcsolódjanak, vagy jobban megismerkedjenek a környékkel.

Egyik nap, amikor éppenséggel a jól megérdemelt pihenőnket töltöttük, nagyon rákészültem, hogy egy kicsit átadom magamat a nyári feelingnek, de sajnos a napocska nagyon elbújt a felhők mögött, így maradt a semmittevés a négy fal között” – mondta a harmincegyszeres világbajnok.

Tavasszal a vízi alapozás megkezdésekor "rohanásnak" érezte a napjaikat, de ez tulajdonképpen azt jelentette, hogy reggel kicsit később, délután pedig korábban kezdték az edzéseket ennek egyetlen oka volt, hogy reggel később melegszik fel a hőmérséklet, délután pedig hamar lemegy a nap.

Ennek köszönhetően roppant kevés idő jut a két edzés közti pihenésre, regenerálódásra, ezt pedig Kovács nagyon nem szereti. Ehhez hozzá jön, hogy az ebédet és az azt követő pihenőidőt is úgy kell beosztani, hogy a második edzésnek ne jóllakottan vágjanak neki.

„Ráadásul idén az időjárással sincs túl nagy szerencsénk. A nap nem nagyon akarja kidugni az orrát, ráadásul az egyik nagy "ellenségünk" a szél is állandó vendégségben van itt” – mondta a népszerű kajakos a felkészülés nehézségeiről. 

Noha számtalan dolog hátráltatja a csapatot, valamennyien teljes erővel készülnek, hiszen tisztában vannak vele, már csak 7 hét van hátra a szegedi, május 18.-ai első válogatóversenyig. A csapat valamennyi tagját ez tartja izgalomban, hiszen mint korábban többen is megfogalmazták, a hazai válogató nehezebbnek ígérkezik, mint maga az olimpiai döntő.

Az augusztusi ötkarikás játékokig még lesz egy Európa-bajnokság Zágrábban (június közepén), de érthetően ezzel idén senki nem számol komolyabban, hiszen a felkészülést is úgy állították össze, hogy az idei év fő versenyét Londonban rendezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr1004359699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása